Polisen har avskrivit ärendet.
Polisen har avskrivit ärendet. - Foto: SCANPIX / Bertil Ericson / SCANPIX

Uppgifter: Hundar åt förgiftat kött – dog

UPPDATERAD. En kvinna från Borlänge har i veckan förlorat sina två hundar. Enligt henne själv har hundarna ätit förgiftat kött. Uppgifter leder dock till frågetecken till kring historien.


BORLÄNGE. Enligt uppgift som kvinnan själv publicerat i ett väldigt delat Facebookinlägg var hon på onsdagskvällen ute och gick med sina två hundar på ett sportfältet vid Bullermyren. 

Hundarna sprang omkring och busade och kvinnan såg enligt egen utsago på håll hur de stod och tuggade på något. När hon kom fram var det dock inget kvar på marken. 

– Så jag försökte göra så att de skulle få upp det igen, men det gick inte, säger hon till Nyheter24.

Dog på natten

Kvällen fortgick och allt var som vanligt, uppger kvinnan. Men när hon vaknade på morgonen var hundarna döda.

– De låg döda i sängen. Jag åkte till veterinären som undersökte dem. På tandköttet syntes blodprickar som såg ut ungefär som blåsor och veterinären sa att det brukar visa på förgiftning.

Anmälan mottagen

Polisen i Dalarna bekräftar att en anmälan har kommit in, men säger att de inte vet mer i nuläget. 

– Vi utgår från hennes uppgifter. Det här är inte så vanligt, så vi ska ta kontakt med kvinnan och veterinären, säger Bo Eriksson, informatör på polismyndigheten i Dalarna, och fortsätter:

– Det fanns ingen materia kvar på platsen där det hände, men som jag har förstått det så säger veterinären att det rör sig om förgiftning. 

Ärendet avskrivet – många frågetecken

Under måndagen bekräftar polisen för Nyheter24 att ärendet avskrivits. Dalarnas Tidning har under helgen rapporterat om frågetecken kring historien. 

Tidningen har pratat med Miriam Reistad, veterinären som undersökt hundarna. 

– Jag kan inte säga att hundarna förgiftats. För att konstatera det krävs en obduktion, något försäkringsbolaget inte menade att var nödvändigt, säger hon till Dalarnas Tidning.

Även länsveterinär Olle Rydell beskriver händelsen som oklar. 

– En hund som förgiftats somnar inte bara in. Den blir orolig och får med stor säkerhet både kräkningar, diarréer och förlamningssymptom, säger han till Dalarnas Tidning.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.