Rektorn Fredrik bär nagellack – utmanar andra att ta efter

Rektorn ville visa att man ska våga bryta normer och gjorde det genom att bära nagellack. Hans initiativ har nu hyllats i sociala medier.


STOCKHOLM. Fredrik Plahn skrev ett uppmärksammat inlägg på Facebook där han uppmanar andra män att våga bryta normer genom att bära nagellack.

Inlägget har nu delats mer än 5 800 gånger.

Plahn skriver: "I snart två veckor har jag använt nagellack varje dag. Varierat färger, kombinerat med kläder i samma färg. Ganska kul men det är inte syftet utan jag tänkte att jag skulle utmana heteronormen. Vem kan vara mer lämpad än en medelålders, vit, fyrabarnsfar som arbetar som rektor."

– Att det blev ett nagellack är bara en tillfällighet eftersom det fanns nära till hands. Sedan har Tyresö kommun gått ut med att de är en hbtq-kommun och då tänkte jag "Vad kan jag bidra med?" eftersom jag jobbar dagligen i skolan med den här typen av frågor, säger Fredrik Plahn till Nyheter24.

Haft i möten och intervjuer

Plahn har haft nagellacket i möten, på jobbet och i intervjuer. Hittills är det ingen som har ifrågasatt hans användande av nagellack.

– Människor har reagerat olika. En del frågar, andra säger inget, någon kollar konstigt – eller så är det bara jag som uppfattar det så. Till barnen säger jag att jag tycker att det är fint och för de vuxna förklarar jag varför jag har det.

Plahn tycker att det är viktigt att våga bryta mot normen och visa att det är okej att våga vara som man vill.

– Vuxna ska vara förebilder för barnen och barnen ska känna att de kan göra vad de vill.

Är det någon som har hakat på din utmaning?

– Ja, det är det. Människor som jag inte känner har lagt upp bilder på sina händer och en gammal kollegas pappa hakade på och lackade naglarna, avslutar Plahn.

Inlägget i sin helhet:


/
Man
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

1 timme sedan
USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.