Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nora träffades av blixt i magen – från sin dator

- 22/09/2014, 21:20
Blixten som slog ner tog sin in i Noras dator.
1 av 3

Blixten som slog ner tog sin in i Noras dator.

Faksimil SVT

Hon satt och pluggade med sin syster när det hände.
2 av 3

Hon satt och pluggade med sin syster när det hände.

Faksimil SVT

Som tur var klarade hon sig utan skador.
3 av 3

Som tur var klarade hon sig utan skador.

Faksimil SVT

Nora Tegnér, 16, satt och pluggade när en blixt slog ner utanför huset. Sekunden senare såg hon den träffa henne i magen via datorn.

Nora Tegnér, 16, från Jönköping satt på söndagskvällen och pluggade med sin syster Agnes, rapporterar SVT.

Då åskvädret drog in hade systern dragit ur datorsladden men Nora, som behövde ladda, lät sin sladd sitta i. Hon såg blixten slå ner och kort därpå hände det oväntade.

– Jag såg blixten slå ner utanför fönstret, sedan ser jag hur den träffar mig i magen och jag blev yr och illamående och ville svimma, berättar hon för SVT.

"Började skrika och gråta"

Systern, som blev vittne till händelsen, berättar att hon ropade på mamma och ringde ambulansen. Trots att hon satt bredvid kände hon inget av blixten. 

Det gjorde däremot Nora.

– Jag började skrika och gråta. Det gick så fort att jag hann inte tänka, men jag hamnade i chock. Jag är nog fortfarande lite i chock, säger hon.

"Kommer alltid vara rädd"

Nora blev förd till sjukhuset för kontroll. Allt verkar efter omständigheterna vara bra, även om hon fortfarande är något skakis. 

– Jag kommer nog alltid vara rädd när blixtarna kommer framöver och jag kommer att dra ur alla sladdar i fortsättningen. Jag var ju åskrädd redan innan det här hände, säger hon till SVT.

Är du rädd för blixten?