Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Markus, 30, försvunnen – mamman i hård kritik mot polisen

- 15/10/2014, 15:33
Markus Feldmanis.
1 av 2

Markus Feldmanis.

2 av 2

Markus försvann på natten efter ett besök hos anhöriga. – Vi tror att han gått vilse på vägen hem, säger mamman till Nyheter24.

Markus Feldmanis, 30, Sandviken, försvann natten till den 24 juli tidigare i år från Petres väg i Gästrike-Hammarby.

Markus hade varit på besök hos några anhöriga och försvann kort därefter. Polisen och Missing People har letat efter honom utan någon framgång, både på platsen där han senast sågs och i områden runtomkring.

Mamman kritisk mot polisen

– Polisen har inte tagit försvinnandet på allvar. De säger att han rymt frivilligt vilket inte alls stämmer, säger Marina Feldmanis, Markus mamma, till Nyheter24, och fortsätter:

– Vi har själva fått ordna träffar med polisen för att få dem att ta tag i ärendet. De verkar inte bry sig.

Polisen svarar

– Vi har haft ett möte där med anhöriga där mamman inte var delaktig. De inblandade var nöjda med mötet men tyckte att det kunde ha varit större sök inom de 24 första timmarna, säger Måns Jennehag på polisen i Gävle till Nyheter24.

Måns fortsätter:

– Vi gjorde allt vi kunde med den informationen vi hade då. Det är aldrig kul när någon försvinner, det handlar trots allt om en människa. Vi tar med oss all kritik till framtiden.

Signalement

Markus är 178 centimeter lång, har cendréfärgat hår och har, enligt beskrivning, en normal kroppsbyggnad. Han var klädd i en vit pikétröja, rutiga beige shorts och vita joggingskor. 

Markus bar på en kasse med ett par svarta mjukisbyxor, en mörkblå t-shirt och ett par ljusblåa shorts. Han hade varken någon mobiltelefon eller plånbok med sig när han försvann.

Hoppas på det bästa

– Jag väntar varje dag på att han ska dyka upp. Man väntar bara på att dörren ska öppnas och att Markus ska stå vid dörröppningen, säger mamman.