Fredag 25 Jun
Stockholm

Synskadade Louise vågade till slut ta en selfie – nu hyllas hon

Louise, 24,  visar sin synskada.
1 av 3
Louise, 24, visar sin synskada. Foto:
"Det är inget fel med att vara skelögd"
2 av 3
"Det är inget fel med att vara skelögd". Foto:
Louise inspirerande inlägg.
3 av 3
Louise inspirerande inlägg. Foto:

Här är bilden som Louise aldrig trodde att hon skulle lägga upp.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Skelning

Skelning uppstår då samordningen av ögonmusklernas styrning inte fungerar som de ska. Ögonen kan då riktas åt olika håll. De flesta skelningar börjar i barndomen, skelning hos vuxna kan ha olika förklaringar. I många fall har den legat dold sedan barndomen. 

Louise Grens selfie på Facebook har fått över 9800 likes. En selfie som hon tidigare inte vågat lägga upp. 

24-åriga Louise har sedan födseln ett synfel, hon är skelögd och blind på sitt högra öga. I sitt inlägg på Facebook berättar hon om synskadan och att hon länge blivit utsatt för mobbning.

–  Det har alltid varit ett problem för mig. Från det att jag gick på dagis och blev retad för jag snubblade titt som tätt då jag hade en lapp för mitt öga och inte kunde se så bra, till nutid vuxen ålder då folk ger mig elaka kommentarer. Jag vill bara att människor ska sluta se skelögdhet som någonting konstigt, säger Louise till Nyheter24. 

Nekad på disco

Louise har alltid blivit retad för sitt öga.

– Skolåren var allra jobbigast för mig. Jag minns särskilt ett tillfälle, jag var 16 år och skulle till ett ungdomsdisco med min syster men blev inte insläppt på grund av att vakten trodde att jag var för full, säger Louise.

I inlägget skrev du att du har slutat bry dig om elaka kommentarer?

– Ja, min brytpunkt kom ganska nyligen då jag fick en elak kommentar om att jag säkert är trög på grund av min synskada som fick mig att tänka på allt. Jag har varit arg och ledsen över det här så länge och har hamnat i dumma situationer under tonåren på grund av att jag blivit arg på människor. Så jag började tänka om. Jag insåg att mina ögon inte kommer att ändras utan att det är min inställning som måste ändras, säger Louise och fortsätter:

– Det är jättemånga som har mejlat mig som känner igen sig i min berättelse och jag tycker att det visar vilket stort problem detta är. Jag vill att människor ska sluta se skelögdhet som någonting konstigt. 

 Vad vill du säga till mobbarna?

– Att vara skelögd är inget konstigt. Ingen är perfekt. Antingen är alla perfekta eller så är ingen det. Man ska inte behöva bli utsatt för mobbning på grund av hur man föds.

Kommentera (24)
Kopiera länk
Dela