Polisen övervann krampen – räddade livet på ung kille

Facebookpolisen fick kramp under hjärt och lungräddning.


Följ Scotts arbete

På Växjö/alvesta-polisens Facebooksida

VÄXJÖ. Scott Goodwin och en kollega på polisen i Växjö var ute på ett uppdrag när någon sprang fram och knackade på polisbilen. En ung kille längre bort behövde hjälp. 

Hjärtstopp

– Vi körde fram och parkerade bilen precis bredvid en ung kille som låg på marken. Han hade ingen puls och andades inte, så min kollega som är instruktör i hjärt och lungräddning satte genast igång. Jag hämtade en mask från bilen för att kunna göra konstgjord andning, säger Scott till Nyheter24 och fortsätter:

– Jag kände hur jag började få kramp i låret samtidigt som jag utförde konstgjord andning på den unga killen. Det gjorde ont men när man håller på med en sådan viktig uppgift  så tänker man inte på sin egen smärta. 

Hur gjorde du för att kunna fortsätta?

– Det enda jag kunde göra var att sträcka ut benet så mycket som jag kunde. Nu i efterhand tänker jag på det och det måste ha sett roligt ut. Men man är så fokuserad och jag tänkte att den här killen kan dö om vi inte hjälper honom, så man fokuserar inte på sig själv alls. Men ont var det. 

Lyckligtvis överlevde den unga mannen händelsen. 

/
/
HLR
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

Två gripna på Arlanda – hade 270 000 kronor

Två män har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.

Insekter invaderar – vissa blir sexgalna zombier

Miljarder insekter kommer snart att krypa upp ur underjorden i ett skräckfilmsliknande "svärmageddon". Vissa får en svampsjukdom som förvandlar dem till sexgalna zombieliknande varelser, enligt experter.

Butiker öppnar efter presidentlöfte i Uganda

Affärer i stora delar av Uganda öppnade på lördagen efter att ha varit stängda i fyra dagar i protest mot nya momslagar.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ängelholm

"En singelolycka med en personbil inträffar på E6 söder om Strövelstorp i riktning mot Ängelholm.", skriver polisen på sin hemsida.