Tisdag 22 Jun
Stockholm

Här anklagas Bingolotto för rasism under bästa sändningstid

Nu får Bingolotto stark kritik för att ha varit rasistiska.
1 av 8
Nu får Bingolotto stark kritik för att ha varit rasistiska. Foto: Faksimil Youtube
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

I en video som nu delas flitigt i sociala medier får Bingolotto kritik för att ha varit rasistiska mot musikern Jon Henrik Fjällgren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SVERIGE. Under Bingolottos sändning den 19 oktober var musikern Jon Henrik Fjällgren gäst i programmet. Han är född i Colombia, men adopterades som bebis till Sverige och växte sedan upp i en renskötarfamilj.

– Missförstås våra grundvärderingarär det ytterst beklagligt, säger Ingvar Oldsberg till Nyheter24

Ingvar Oldsberg står med hjälp av Pia Johansson för intervjun, som bara är några minuter lång. De båda har nu fått stark kritik för att ha uppträtt rasistiskt gentemot Jon Henrik.

Oldsberg kallar bland annat Jon Henrik för "det" och frågar om han spelat bingo i Colombia, trots att han precis fått veta att Jon Henrik kom till Sverige som väldigt liten.

– Jag kallar honom inte honom "det" på det viset. Jag skulle aldrig kalla en person för "det". Det här som att att säga "det här är din mamma". Så säger man ju hela tiden, det är ju allmänt språkbruk. Kritiken är ju helt absurd, säger Ingvar Oldsberg, som tycker att videon är orättvist redigerad. 

– Jag tycker det här faller på sin egen orimlighet, i och med att Pia bjudit in Jon Henrik som sin gäst. Och reaktionerna är ju tråkiga eftersom det handlar om redigerat material, säger Ingvar Oldsberg.

I sociala medier har reaktionerna blivit starka efter att användaren "Saker som är fucked up media" klippte ihop en film och problrmatiserade intervjun. 

Men Ingvar Oldsberg själv har svårt att förstå kritiken. 

Vad tycker du om att till exempel Alexandra Pascalidou blivit upprörd?

– Blir hon upprörd får hon bli det,men grunderna för hennes upprördhet har jag svårt att förstå.Jag utifrån min position kan också bli upprörd över reaktionernavi får på redigerat material. Rasism har jag aldrig blivit anklagadför i livet, snarare tvärtom, säger Ingvar Oldsberg

Bingolotto själva har gått ut och sagt att det inte var meningen och att de ber om ursäkt.

De har också sagt att alla som deltog i intervjun var nöjda med programmet:

Se videon här: 

Nyheter24 söker Jon Henrik Fjällgren.

Tycker du att intervjun var rasisitisk?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela