Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mikela träffade barnet som hon körde på – "Vi grät tillsammans"

- 05/11/2014, 07:27
Mikela har skrivit om mötet med pojken hon körde över på Facebook
1 av 2

Mikela har skrivit om mötet med pojken hon körde över på Facebook

Facebook

Mikela med sin son.
2 av 2

Mikela med sin son.

Mikela Bauer

Mikela Bauer körde på ett barn. Nu har hon träffat pojken och hans familj: "Det hela blev en fin upplevelse, de sa åt mig att inte skuldbelägga mig själv".

Nyheter24 har tidigare skrivit om Mikela Brauer som körde på ett barn och därefter uppmanade svenskarna att använda reflexer. Sedan olyckan har Mikela Bauer haft kontakt med en kille som var på olycksplatsen – han känner pojken och hans familj, som är flyktingar från Syrien.

– Jag försökt att få tag på familjen, det enda jag ville var att träffa pojken, berättar Mikela för Nyheter24.

Så i fredags hörde äntligen killen av sig till henne och sa att hon kunde besöka pojken, ett möte som hon skriver om på Facebook. Det hela gick väldigt snabbt. 

– Jag åkte till dem på en gång.

Fantastisk familj

Hela hans familj var där. Mikela tyckte först att det var läskigt och jobbigt att träffa dem eftersom hon skadat deras pojke, men hon möttes något helt annat. 

– De var helt fantastiska, de sa att jag inte ska skuldbelägga mig själv. 

Hon berättar att hon och familjen stod och grät tillsammans och höll om varandra. Familjen berättade för henne att han fått en hjärnskakning av olyckan men att han annars mådde bra trots omständigheterna. 

Ska hålla kontakten

Pojken låg och sov i ett rum och Mikela fick sitta vid hans säng. Hon berättar att det kändes skönt att få vara nära honom, för att försäkra sig om att han verkligen mådde bra. 

– Det hela blev en så himla fin upplevelse. 

Mikela kommer att hålla kontakten med pojken och familjen som för stunden bor i Söderhamn, men som ska flytta till Enköping. 

– Trots det som hände är det fantastiskt att jag lärt känna dem.

Hur har tankarna gått efter olyckan?

– Jag har haft blandade känslor. Både tacksamhet över att mina barn är hela, men också stor skuld, säger hon och fortsätter:

– Jag känner mig ledsen över att det behövde hände och har varit väldigt emotionell.

Startat reflexprojekt

Mikela berättar att reaktionerna efter att hon gick ut med olyckan endast varit positiva, ingen har skuldbelagt henne. Även polisen menar att det hela var en ren olyckshändelse. 

– Efter min historia nått ut har även cykelaffären jag besökt ökat sin försäljning av cykellampor. 

Hon har även startat ett reflexprojekt – ett projekt Enköping kommun vill engagera sig i. Syftet med projektet är att förse barnen med reflexer så att de blir säkrare i trafiken. 

– Det har redan varit företag som hört av sig som vill hjälpa till. 

Tanken är att barnen ska få reflexspray, en reflex man sprejar på. 

– Många barn vill ju inte ha vanliga reflexer.