Gymnastikflickorna uppmanades att göra spagat och split. Ledarna mätte hur långt ner de kom med en linjal och noterade sedan resultaten.
1 av 2
Gymnastikflickorna uppmanades att göra spagat och split. Ledarna mätte hur långt ner de kom med en linjal och noterade sedan resultaten. - Foto: TT Bild
Barnen ska ha varit i åldrarna sex till sju år.
2 av 2
Barnen ska ha varit i åldrarna sex till sju år. - Foto: TT Bild

Sexåringars spagat mättes med linjal

– Det kändes som att man var i Ryssland på uttagningen, säger en förälder till tidningen Östra Småland.


KALMAR. Kalmar gymnastikförening har uttagningar för småbarn i åldrarna sex till sju år. Sorteringen av vilka barn som tas ut sker bland annat med att lederna mäter deras förmågor till split och spagat med linjal, skriver tidningen Östra Småland.

Antecknade antal situps

Gymnastikledarna ska även ha stått och antecknat barnens resultat: ”antal situps på 20 sekunder, stå planka med tå i marken och armbågar i golvet, rygglyft, klättra i rep, spagat och split med mätning med hjälp av linjal, ljushopp och att hänga i räck”, skriver Östra Småland.

– Vår dotter älskar gymnastik och jag vill verkligen inte att hon ska råka illa ut för att jag berättar hur det går till, säger en förälder till tidningen Östra Småland och fortsätter:

– Men den här gången reagerade jag mycket kraftigt. Det kändes som om man var i Ryssland på uttagningen. Man trodde inte att sådant förekom bland små barn i Sverige, 

Uttagningarna har tidigare uppmärksammats av Östra Småland och blivit starkt kritiserade.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!