Stockholm

Restaurang anklagas för sexism – naken rumpa på annons

Restaurangen i Norrköping får kritik för sin annons där en naken rumpa syns.


Läs mer

NORRKÖPING. Restaurangen Hugo har mottagit kritik för sin sexistiska reklam för grabbkvällen de anordnar, skriver Dagens Media.

På bilden ses en rumpa i stringtrosor och restaurangen har valt att sprida bilden med texten "Pojkar, grabbar, killar, män, se hit! Hugo Nattklubb anordnar en kväll för bara er!".

Restaurangen lockar med buffé, bowling samt "värdinnor som serverar och pysslar om er".

"Kvinnan som sexobjekt"

Bland annat har Sveriges Kvinnolobby har kritiserat annonsen.

På sin Facebooksida skriver de: "Reklamen framställer kvinnan som ett rent sexobjekt och är kränkande och nedvärderande för kvinnor i allmänhet. 'Värdinnor' ingår i biljettpriset för kvällen. Reklamen utnyttjar sexuella anspelningar med löftet om 'en liten överraskning' och att killarna ska 'skämmas bort ordentligt'".

"Bara en rolig bild"

Hugos vd Nedim Ergul kan dock inte förstå kritiken helt.

– Jag förstår inte riktigt varför det blir sån rabalder, det är ju bara en grabbkväll. När det är tjejkväll och man hänger ut halvnakna män är det inga problem. Det här är bara en rolig bild och så gör man det väldigt stort. Det är ju inte som att det är en strippklubb där man drar av sig allt vi gör reklam för. Sådant här kan man ju se på en badstrand, säger Ergul till Dagens Media och fortsätter:

– Nej, bilden är tagen på en vanlig tjej som ställt upp frivilligt. Hon är stolt över sin stjärt och det är mest en rolig grej, det finns inget sexigt med det. Det hade varit skillnad om det var stringtrosor och man såg mer framifrån. Då hade jag kanske kunnat hålla med litegrann.

Hugos kommer inte heller att plocka bort annonsen, skriver Dagens Media.

Tycker du att kritiken är överdriven?
Tack för din röst!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.