Onsdag 30 Nov
Stockholm

Daniel fick en tumör när han var fem år – nu peppar han andra

Daniel fick en tumör när han var fem år gammal och nu peppar han andra.
1 av 2
Daniel fick en tumör när han var fem år gammal och nu peppar han andra.
Daniel.
2 av 2
Daniel.

Daniel fick en tumör när han var fem år gammal. I dag genomgår han en tuff strålbehandling men lyckas trots det sprida glädje och energi på sin Facebooksida.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

NORRKÖPING. När Daniel Kourkis var fem år gammal fick han reda på att han hade en tumör i hypofysen i hjärnan.

Han kände av att han drack onormalt mycket vatten och det var då hans mamma tog honom till sjukhuset för att kolla att allt var okej.

Vid första undersökningen gick allt bra och man hittade inget speciellt men efter att Daniel hade röntgas kunde man se tumören i hjärnan.

"Jätteont i magen"

För ungefär ett halvår sedan opererade Daniel bort tumören och i dag behandlas han med cellgifter. Fram till jul förväntas han vara färdig och får en sista strålbehandling.

– Det är den hårdaste som gör mest ont och håller på i femton minuter. Jag får jätteont i magen. Jag är färdig till jul och sen på sommaren ska vi resa och ha roligt för nu har jag en slang som gör att jag inte kan springa och bada, säger Daniel till Nyheter24.

Brukar du vara rädd?

– Nä, jag är inte rädd, jag får bara ont. Första gången var jag jätterädd men då var jag liten. Nu är jag stor och mina kusiner peppar mig och gör mig glad.

Daniel har haft slangen i tre månader och han har börjat tröttna på den smått – men trots detta vill han uppmuntra andra barn som är sjuka.

– Det är många som är ledsna, många som gråter och de vill inte ta sprutor, fast de måste det för att bli friska. Jag vill säga till dem att vara starka, det är medicinerna som gör dem friska. 

Lägger upp videos

Det är svårt att inte låta bli att smittas av glädjen som Daniel sprider. Han är ambassadör för organisation World Aid Active och på sin Facebooksida har han byggt en hel fanklubb som med jämna mellanrum lämnar uppmuntrande och beundrande kommentarer.

Daniel postar egna videos där han uppdaterar om sitt mående och peppar andra.

– Det känns bra att så många hör av sig. Jag är jättetacksam för det och brukar skriva "tack" och så, säger Daniel. 

Pluggar hemifrån

För närvarande så går inte Daniel i skolan regelbundet och brukar oftast plugga hemifrån. Hans favoritämnen är matte, SO och NO. 

– Klasskompisarna har skickat många brev, de skriver att dem saknar mig, alla undrar när jag kommer tillbaka.

Största intresset är fotboll.

– Men just nu kan jag inte spela för jag får ont i hjärtat så nu tar jag det lite lugnt, men jag kan gå på bio och ha roligt och så.

Vem är din favvospelare då?

Messi. Zlatan är bäst i Sverige och Messi i världen.

Ett av Daniels klipp på Facebook:


Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.