1 av 4
- Foto: AP
2 av 4
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX
3 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN
4 av 4
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

7 polistips för hur julbordet slutar i succé i stället för katastrof

Snart kommer julborden. Nu tipsar norska polisen om vad du inte bör göra när alkoholkantade fester att avlöser varandra.


Salten Politidistrikt i Norge har knåpat ihop tips till alla julfirare för att du inte ska råka göra samma miss som den 36-åriga norska som nyligen drack så mycket vid ett julbord att hon gick vilse i trädgården

Här kommer en sammanfattning av polisens fantastiska inlägg:

1. Drick inte för mycket!

Många är på festligt och gott humör redan tidigt om julkvällarna. Det går sällan bra. Ett måttligt intag av alkohol håller dig borta från både pinsamheter och polisens fyllecell.

Bildkälla: TT

2. Provocera inte någon i onödan!

Du är inte ensam på stan. Visa hänsyn och irritera dig inte på kommentarer och provokationer från "dagens ungdom". Gå hellre någon annanstans där du kan vara glad och njuta av kvällen.

3. Gå tillsammans i gäng!

Det är lättare att undvika bråk och andra oönskade händelser om man går mer tillsammans. Ett enkelt knep som fungerar. Prova det. 

4. Vi är på jobbet för dig! 

Alkohol, nattliv och mycket folk i staden betyder tyvärr mycket besvär och en del våld på helgerna. Blanda dig inte i andras konflikter, utan ring i stället polisen. Det är därför de finns.

Bildkälla: TT

5. Ta inte svarttaxi! 

Du vet sällan vad du får: har föraren körkort, försäkringar och är hen nykter? Svarttaxi är olaglig verksamhet som kan ha djupare och allvarliga konsekvenser. Använd de vanliga taxibilarna, ta bussen eller gå. (Och nej, polisen kan inte köra dig).

6. Använd reflex!

Ska du gå hem, använd reflex. Var inte blyg och skäms inte: kör med massa reflexer.

Bildkälla: TT

7. Efterfest?

Metallica, Pink Floyd eller Celine Dion? Alla har sin smak. Men hög musik är sällan en framgång klockan 05. Var en god granne. Ta inte risken att bli anmält för olägenhet i offentlig lokal eller få stereon beslagtagen (böter påverkar julbudgeten).

Läs hela polisens inlägg här

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det här bra tips?
Tack för din röst!