Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kyrkan ger hemlösa skydd mot kylan

- 29/12/2014, 17:14
1 av 2

Leif R Jansson / SCANPIX

Timbuktu är en av många som spridit informationen.
2 av 2

Timbuktu är en av många som spridit informationen.

Instagram

Nu finns ett akutboende för hemlösa i Stockholm som inte har någonstans att ta vägen i kylan.

Filadelfiakyrkan har i samarbete med Stockholms stad öppnat ett akutboende för hemlösa. Nu har de haft öppet i fyra nätter och över 80 personer har sökt sig dit.

Insåg att kylan kommer

– Vi finns med i något som heter Vinternatt, det är ett härbärge som drivs bland annat av oss, som ger EU-migranter en plats att sova på i december till april, säger Niklas Piensoho, pastor och föreståndare för Filadelfia Stockholm till Nyheter24 och fortsätter:

– Strax innan jul insåg vi att det kommer bli kallare och Stockholms stad ringde och frågade oss om vi kunde öppna kyrkan för människor som inte har någonstans att ta vägen. 

Information sprids på sociala medier

På sociala medier har informationen om akutboendet fått stor spridning under det senaste dygnet och många volontärer finns på plats under nätterna. 

Bland annat har artisten Jason "Timbuktu" Diakité, spridit informationen via sin Instagram.

Hygien

– Vi har haft mellan 65-85 personer sen vi öppnade och nu under julledigheten är det många volontärer på plats. Vi får se hur det blir när folk börjar jobba igen, säger Niklas Piensoho.

– I och med att det är så många så blir det lite svårt med toaletter och hygienutrymmen. Vi behöver hygienartiklar som schampo, deodorant, rakhyvlar och bindor. I morgon hålls en informationskväll om hur man kan vara med och hjälpa till.