Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stormkaos drabbar Sverige

Rejält blåsigt. (Obs, genrebild)
1 av 1

Rejält blåsigt. (Obs, genrebild)

TT NYHETSBYRÅN

Nyheter | 02/01/2015 07:58

Nu drar stormen Svea in över landet.

Regn, blåst och gammalt hederligt skitväder – det är vad södra Sverige kan förvänta sig under fredagen. SMHI utfärdar nu en klass 2-varning för stora delar av södra Sverige, något som betyder att "väderutveckling väntas som kan innebära fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner". Den varningen gäller Bohuslän, Västra Götaland, Halland, Jönköpings län, Östergötlands län, Öland och Gotland, skriver Aftonbladet.

"Kommer blåsa rejält"

Allra mest kommer det att blåsa kring Göteborg, där stormen som kommer in från väster även träffar först.

– Lite norr om och lite söder om Göteborg, på morgonen och förmiddagen, där kommer det blåsa rejält, säger Lars Unnerstad, meteorolog på SMHI, till Aftonbladet.

"Regn i princip hela södra Sverige"

Klass 1-varning har utdärdats för övriga Sydsverige och i Dalsland, över Vänern, Örebro län samt i Södermanland och Stockholm, skriver Aftonbladet – och påpekar att stormen även kommer att dra med sig rejält med nederbörd.

– Det blir regn i princip hela södra Sverige. Längre norrut kommer det snöa under fredagen, säger Unnerstad till tidningen.