Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Black Week börjar om

 
Dagar
 
Timmar
 
Minuter
 
Sekunder

Attacken i Frankrike hyllas av svenska jihadister

Svt har tagit del av den hemliga gruppen på Facebook.
1 av 1

Svt har tagit del av den hemliga gruppen på Facebook.

Nyheter | 07/01/2015 21:40

Svenska jihadister och deras anhängare hyllar attacken mot den franska satirtidningen i en grupp på Facebook.

I en hemlig grupp på Facebook för svenska jihadister och deras anhängare som SVT tagit del av, hyllas nu attacken mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

– Nu får äckliga grisarna tänka en extra gång innan de får för sig att håna Allah och Hans profet, har en medlem skrivit i gruppen.

"Guldvärda handling"

Muslimska ledare runt om i världen har fördömt och tagit avstånd ifrån attacken. Det är något som medlemmarna i den hemliga gruppen på Facebook är medvetna om och inte verkar gilla. En medlem hade till och med förutsett avståndstagandet.

– Gör er redo på fredagskhutbah (predikan) där imamen kommer att tala i två timmar som fördömer denna guldvärda handling och som pratar om extremism och kärlek gentemot Allahs fiender, skrev medlemmen i gruppen.

Extrem tolkning

I gruppen där en extremt konservativ tolkning av islam utövas, hyllar medlemmarna terrorgrupper som Islamiska staten, al-Qaida och IS. Gruppen har i dag över 400 medlemmar och är inte synlig för icke-medlemmar.

– Vi tittar på personer som har avsikt och förmåga att begå terrorbrott i Sverige och försöker motverka dem som har båda förmågorna, säger Fredrik Mildner, pressekreterare på Säkerhetspolisen till SVT.