Lördag 15 Maj
Stockholm

Nazistisk attack mot Kärrtorps Gymnasium

Avspärrningsbanden utanför Kärrtorps gymnasium upptäcktes av Karolina Nilsson, före detta student på skolan.
1 av 3
Avspärrningsbanden utanför Kärrtorps gymnasium upptäcktes av Karolina Nilsson, före detta student på skolan. Foto: Privat/Montage
2 av 3
Karolina Nilsson upptäckte avspärrningarna sent igår kväll.
3 av 3
Karolina Nilsson upptäckte avspärrningarna sent igår kväll. Foto: Privat

Nazistiska banderoller har satts upp utanför Kärrtorps Gymnasium.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under natten till tisdag har flera nazistiska banderoller satts upp runt om i landet, bland annat utanför Radiohuset i Falun, Sundsvalls tidning och Dagbladet. Nu kommer även uppgifter om att Kärrtorps Gymnasium är drabbat.

Flera uppgifter och bilder om avspärrningen har spridits på sociala medier. Banderollerna ska ha satts upp sent på måndagskvällen, då Karolina Nilsson som bor i Kärrtorpsområdet och är aktiv inom Ung Vänster Hammarby- Skarpnäck, upptäckte de nazistiska avspärrningsbanden. 


"Obehagligt"

– Jag blev skitförbannad. Det har varit lugnt ganska länge. Obehagligt att det hände igen, och att det är just på minnesdagen av Förintelsen. Det gör det ännu mer symboliskt, jag blev jätteförbannad, säger Karolina Nilsson till Nyheter24.


Darko Krsek
som är en av rektorerna på Kärrtorps Gymnasium säger att ingen ansvarig på skolan har sett banden men att elever har berättat om händelsen. 

– Det är så tråkigt, förskräckligt. Jättejättetråkigt. Jag saknar ord helt enkelt, säger Darko Krsek om det inträffade till Metro.

Motaktion ikväll

Karolina tog studenten från Kärrtorps gymnasium i våras och tror att det handlar om att skrämmas.

– De valde Kärrtorps Gymnasium av olika anledningar, dels för att sätta skräck i unga som engagerar sig. Vi har ju linje 17 i området och så. Det handlar väl om att sätta skräck.

Ung Vänster Hammarby-Skarpnäck planerar nu en motaktion i kväll då de ska kärleksbomba skolan.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela