Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man våldtog 14-årig flicka flera gånger – lockade med cigaretter

- 16/02/2015, 19:49 -
1 av 3

Ap

Den åtalade mannen och flickan lärde känna varandra via en chatt.
2 av 3

Den åtalade mannen och flickan lärde känna varandra via en chatt.

TT NYHETSBYRÅN

Mannen sägs ha filmat in ett av övergreppen.
3 av 3

Mannen sägs ha filmat in ett av övergreppen.

ROBIN HALDERT / ROBIN HALDERT

En ung man i 20-årsåldern från Borås åtalas för flera grova våldtäkter mot en 14-årig flicka. Ett av övergreppen ska även ha filmats av en kompis till den åtalade mannen.

Flera övergrepp mot den 14-åriga flickan ska ha begåtts vid flera tillfällen under förra året. Den åtalade mannen misstänks även för att ha varit väldigt brutal vid ett av övergreppen, då han ska ha tagit stryptag på flickan så att hon inte kunde andas och fortsatt övergreppet trots att hon försökte få honom att sluta på grund av att hon hade ont, skriver BT.

Den åtalade unge mannen, som lovade flickan pengar, cigaretter och sprit, har suttit häktad sedan i slutet av januari och nekar till brott.

– Våld har inte förekommit och inte heller betalning i någon form, säger försvararen Jan Elgmark.

Grova våldtäkter

Åklagaren anser att våldtäkterna bör bedömas som grova då de handlar om upprepade övergrepp med våld. 

20-åringen och flickan fick först kontakt genom en chatt, vilket är ett av bevisen mot den åtalade mannen som även uppger att han inte visste hur gammal flickan var, trots att han säger att de haft en relation.

Chatten som bevismaterial


Bildkälla: TT

– Av chatten framgår hans avsikter tydligt och vad han ville och där utlovar han även belöning för sexuella tjänster, säger åklagare Robert Beckard

Enligt flickan var hon och 20-åringen bekanta som träffats då och då, men den åtalade har sagt att de hade ett förhållande. 

– Det konstiga är att han hävdat att han att inte visste hur gammal hon var, att han trodde hon var betydligt äldre. Om de verkligen hade ett förhållande så borde han ju känna till hennes ålder, anser Robert Beckard.

En rättegången planeras i början av nästa vecka.