Lördag 1 Okt
Stockholm

Här är semlornas semla – semmelpizzan

Semmelpizza.
1 av 4
Semmelpizza. Foto: Anna Cardelius
Korvsemlan.
2 av 4
Korvsemlan. Foto: ALF OSKARSSON
Wrapsemlan.
3 av 4
Wrapsemlan. Foto: Tössebageriet
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående.
4 av 4
Gör plats för semmel-pommesen! Semlan som är lätt att dela med dina vänner och inte gör dig illamående. Foto:

Pizza = gott! Semla = gott! Semmelpizza = dundersuccé.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Semmelwrapen, semmelpommes, semmelkorven, hemlan och allt vad det heter. Vinterns stora snackisar i bakverksvärlden har helt klart varit olika semmelvarianter. Och nu, lagom till Fettisdagen kommer den – semmelpizzan – som går att hitta på Hagabageriet i Stockholm. 

– Det var så mycket med semmelwrappen, så vi ville göra något eget. Eftersom vi är ett tårtkompani kom vi på idén med pizza, i och med att den är rund, säger bageriets ägare Anna Cardelius till Nyheter24.

Bageriets semmelpizza marknadsförs i samarbete med Onlinepizza och finns att beställa för 300 kronor. Då räcker den till åtta personer.

Några direkta likheter med en traditionell pizza har den inte, förutom formen då.

– Botten är en semmelbulle, sen så är den bakad med mandelmassa i stenugn. På toppen är det grädde och rostad mandel.

Trots att semmeldagen i skrivande stund bara börjat har pizzan redan sålt bra.

– Vi har tagit emot flera beställningar, speciellt i dag på semmeldagen. Men om någon vill beställa den efter kan vi nog ordna det också.

Bildkälla 

Vill du ha en semmelpizza?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.