Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polisens ord till tjuvarna: "Väldigt konstigt att stjäla från de som ska rädda liv"

- 17/02/2015, 22:00 -
Polisen i Halland är förbannade på tjuvarna.
1 av 2

Polisen i Halland är förbannade på tjuvarna.

Facebook/Polisen

Tjuvarna tog grejer från räddningstjänstens brandbil.
2 av 2

Tjuvarna tog grejer från räddningstjänstens brandbil.

Polisen

"Tänk om det är era barn som räddningstjänsten ska åka och rädda, men inte kan, på grund av att det kliat för mycket i era tjuvhänder."

Under natten mot torsdagen var det några fräcka tjuvar som tog sig friheten att stjäla klipp-och räddningsverktyg från en brandbil på brandstationen i Oskarström. Och det kan vara förödande skriver Fredrik som jobbar på polisen i Halland.

– Deltidsbrandmännen kan vara skillnaden på liv och död vid akuta sjukdomsfall, bränder trafikolyckor eller andra situationer som kräver hjälp från räddningstjänsten, skriver polisen. 

"Tänk om er mamma var i fara"

Därför vill de ge tjuvarna en tankeställare – om det skulle vara så att de läste inlägget

– Tänk om det är era anhöriga, er mamma eller era barn, som räddningstjänsten ska åka och rädda vid en trafikolycka eller brand, men som på grund av utrustning i brandbilden blivit stulen, inte kan rädda deras liv, på grund av att det kliat för mycket i era tjyvhänder. 

Fredrik menar att han minsann fick lära sig vilka saker man inte får göra när han var liten. Och att stjäla saker från en brandbil, det gör man verkligen inte. 

– En framtida räddningsinsats blir nu försenad i en situation där varje sekund räknas.