- Foto: Sandra Beijer

Sandra Beijer: "Spice Girls gjorde mig till feminist"

Sandra Beijer berättar om hur hon ger råd och om varför hon blev feminist redan som tolvåring.


Sandra Beijer

Driver bloggen Niotillfem, och skriver om sin vardag i Stockholm. Bloggen är en av Sveriges största, med över 170 000 läsare i veckan.

Nyheter24 tog ett snack med Sandra Beijer, 30, som driver bloggen Niotillfem

Hur inspirerar du andra?

– Jag har ju en stor plattform, därför är det viktigt att jag står för mina åsikter. I bloggen delar jag med mig av feministiska texter, jag konsumerar mycket feminism själv, och vill dela med mig! För mig är det viktigt att våga vara politisk.

Många tjejer ber dig om råd i ditt kommentarsfält. Hur tänker du när du svarar?

– Jag är ju verkligen ingen psykolog. Men jag tror att det känns bra att höra att andra har varit i samma situation, när det gäller till exempel relationsproblem. Sedan brukar andra läsare svara i kommentarsfältet också, de stöttar varandra, liksom. 

Vad ska du göra den 8 mars?

– Jag har inget speciellt planerat, men jag kommer att komponera ett blogginlägg och lyfta dagen. Om man vill göra något kan jag tipsa om Instagramkontot Kvinnohat, de tipsar om aktiviteter som händer runt om i Sverige den 8 mars. Annars ska jag bara ta det lugnt. Ha söndag, liksom. 

Är du feminist?

– Jag hade mitt feministiska uppvaknande 1996, när Spice Girls kom in i mitt liv. Jag var tolv år då, och blev helt golvad av deras kaxighet och driv. Deras mantra var liksom "var dig själv" och sedan dess har jag haft med mig det.

Vem är din största kvinnliga förebild?

– Det är utan tvekan Geri Halliwell, Ginger Spice alltså. Hon var den i Spice Girls som verkligen drev girl power-grejen. Och hon är fortfarande min största förebild!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova ekobrott

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.