De är rätt lika så det är inte konstigt att Victor frågar sig om de kan vara släkt. Men han säger samtidigt att det kan vara en slump och respekterar om Jon Henrik inte är nyfiken på sin bakgrund.
1 av 5
De är rätt lika så det är inte konstigt att Victor frågar sig om de kan vara släkt. Men han säger samtidigt att det kan vara en slump och respekterar om Jon Henrik inte är nyfiken på sin bakgrund. - Foto: Victor Danilo Alfonso/TT bild
Victor Danilo Alfonso har sedan länge sökt efter sina biologiska rötter och frågar sig om Jon Henrik Fjällgren kan vara en biologisk bror.
2 av 5
Victor Danilo Alfonso har sedan länge sökt efter sina biologiska rötter och frågar sig om Jon Henrik Fjällgren kan vara en biologisk bror. - Foto: Victor Danilo Alfonso/Facebook
Hoppas att Victor kommer hitta sina biologiska rötter!
3 av 5
Hoppas att Victor kommer hitta sina biologiska rötter! - Foto: Victor Danilo Alfonso
Jon Henrik Fjällgren under en av delfinalerna.
4 av 5
Jon Henrik Fjällgren under en av delfinalerna. - Foto: JONAS EKSTROMER / JONAS EKSTRÖMER / TT
Likheten är slående.
5 av 5
Likheten är slående.

Victor söker sina biologiska släktingar – undrar om Jon Henrik kan vara hans bror

Victor har länge sökt sina biologiska rötter. Nu sprids hans Facebookinlägg till Jon Henrik där han frågar sig om de kan vara släkt.


Victor Danilo Alfonso, som är adopterad från Colombia, har sedan länge sökt efter sina biologiska rötter. Han kom till Sverige när han var ett år, och har ingen koll på vem han var innan han kom hit. 

– Vissa som är adopterade tycker inte det är viktigt att veta om sin bakgrund, men för oss andra är det viktigt, säger han till Nyheter24.

Är lik Jon Henrik 

Än så länge har hans sökande inte gett resultat, vilket känns jobbigt menar han. Därför tändes ett litet hopp under Melodifestivalsfinalen då Jon Henrik Fjällgren uppträdde. 

– Flera av mina vänner och min fästmö sa att vi var väldigt lika, jag själv har aldrig reflekterat över det trots att jag sett honom tidigare. 

Frågar Jon Henrik om de är syskon

Det är därför som han har lagt upp ett kort på sig själv på artistens Facebooksida där han frågar Jon Henrik, som också är adopterad från Colombia, om det kan vara så att de kan vara biologiska syskon. 

– När du hittar någon som är så pass lik dig, blir det som en nytändning och hoppet växer. 

Likheten kan vara en slump

Jon Henrik och Victor är adopterade från olika städer i Colombia. Men enligt Victor så skulle det ändå vara möjligt att de är syskon. Dock är han medveten om att det inte behöver vara så, och att likheten kan vara en slump. 

– Jag jagar honom inte för att han är känd, utan det enda jag är ute efter är mina biologiska rötter. Om det skulle vara så att vi har biologiska band så skulle det bara söka glädje i mitt sökande. 

Bildkälla: Victor Danilo Alfonso/TT Bild

Men än så länge har han inte hört något från Jon Henrik.

– Jag vet inte om han kommer göra det. Det är många faktorer som stämma in. Jag vet inte ens om han vill veta om sin biologiska bakgrund, och då accepterar jag det. 

Han menar att sådan här information kan vara svårt att smälta – vissa bestämmer sig för att gå vidare med det, andra inte. 

Hoppas på att han hittar någon 

Inlägget har i skrivande stund delats cirka 1500 gånger. Så även om det inte skulle vara så att Jon Henrik är en av Victors biologiska syskon, så kanske det kan leda honom någonstans i hans sökande, något som han hoppas på.

– Att hitta någon som är biologisk släkt med mig, skulle ge mig ett otroligt lugn. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!