Lördag 27 Nov
Stockholm

Så kan du uppmärksamma Internationella Downs syndrom-dagen

Puss från storasyster
1 av 6
Max har Downs syndrom. Foto: Youtube
Hyllade Max har Downs syndrom
2 av 6
Hyllade Max har Downs syndrom. Foto: Youtube
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

Kommer du ihåg supercharmiga Max som gjort en hyllningslåt till Zlatan? Han är en av många anledningar att uppmärksamma Internationella Downs syndrom-dagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Nyheter24 har tidigare skrivit om fantastiska Max med Downs syndrom, som skrivit en hyllningssång till Zlatan Ibrahimovic.

I dag är det internationella Downs syndrom-dagen, för att öka medvetenheten och förståelsen för Downs syndrom.

Max mamma Anna har satt ihop ett bildspel som visar Max enastående resa – från att han föddes med hjärtfel och fick operaras bara fem veckor gammal.

Hon berättar för Nyheter24 att familjen dessvärre ligger hemma och är sjuka i dag, men att de firar ändå genom att läsa om alla tillställningar runt om i landet dagen till ära.

Hon tycker att dagen ska uppmärksammas för att visa att oavsett hur människor ser ut eller är, så är de lika värdefulla.

– Att få Max är får oss att känna oss lyckligt lottade. Han ger oss så mycket varje dag och har gjort att vårt liv fått så mycket mer mening. Alla hans utvecklingssteg i livet har tagit lite längre tid att nå, men desto större anledning att fira då han kommit dit. Helt underbart, säger hon till Nyheter24.

Läs också om 7 barn med Downs syndrom som verkligen är våra riktiga hjältar

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Kommentera
Kopiera länk
Dela