1 av 5
- Foto: TT Bild
2 av 5
- Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG/TT Bild
3 av 5
- Foto: Ap/TT Bild
4 av 5
- Foto: TT Bild
5 av 5
- Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Röka, grilla eller festa – vad är egentligen tillåtet på balkongen?

Nu när det är det balkongsäsong kan det vara bra att veta vad som gäller.


1. Röka

Tobakslagen gäller bara utrymmen som är offentliga – alltså inte din balkong. Dock kan enskilda föreningar ha egna regler om rökning.

Bildkälla

2. Grilla

Det finns ingen lag som säger att du inte får grilla på ballen. Däremot kan föreningar även i det här fallet ha egna regler. Om grillning är tillåtet kan finnas ännu fler regler som bestämmer vilken typ av grill som får användas. Kolla upp det innan du lägger en halv månadslön på en fet gasolgrill!

Bildkälla

3. Festa

Det är självklart lagligt att ha fest – både i din lägenhet och på balkongen. Trots detta tycker var femte svensk att man inte ska få ha fest. Så se upp för griniga grannar – för mycket festande kan leda till varningar och till slut att du blir av med din lägenhet.

Bildkälla

Men!

Styrelser i bostadsrättsföreningar kan inte bara införa ordningsregler hur som helst. Hela föreningen måste ha varit med och bestämt reglerna!

Källa: Sveriges BostadsrättsCentrum

/
/
/
Lag
/
/
/
Har du balkong?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Oväntat stort fall för orderingången i USA

Experten: Lugn i räntestormen, husdrömmen springer inte ifrån dig

Priserna stiger 2024. Dessutom ökar tillgången på bolån nästa år och det kan bli flera räntesänkningar. Men stressa inte till bostadsmarknaden, tipsar SPP:s sparekonom. Husdrömmen springer inte ifrån dig. – Passa på att spara till insatsen, gå på visningar och när du hittar ett objekt– våga slå till, säger Shoka Åhrman.

Äldre par dog av sjukdom

Mordutredningen kring ett äldre par som hittats döda i Åsele kommun läggs ner. Den rättsmedicinska undersökningen visar att paret avled på grund av sjukdom, skriver polisen på sin sajt.

Ja till nya EU-regler om miljöbrott

Tuffare straff och mer likartad behandling i hela EU är tänkt att bli följden när nya miljöbrottsregler nu spikats av EU-parlamentet i Strasbourg.

Vasaloppet 2024: Tv-tider, rekord och resultat

Vasaloppet 2024 går av stapeln i början av mars. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar inför den anrika tävlingen.

G20-ministrar tror på global mjuklandning

Det har blivit allt troligare att den globala ekonomin är på väg att mjuklanda, enligt ett utkast till ett uttalande från regeringarna i G20-länderna.