Någon verkar ha lite för mycket ca$h.
1 av 3
Någon verkar ha lite för mycket ca$h. - Foto: Christine Olsson / SCANPIX
Sparbanken vill inte ha pengarna.
2 av 3
Sparbanken vill inte ha pengarna. - Foto: TT Bild
Ett annat alternativ är ju att spara pengarna eller ge till välgörenhet.
3 av 3
Ett annat alternativ är ju att spara pengarna eller ge till välgörenhet. - Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

Banken fick stor summa kontanter – letar efter anonyme ägaren

Någon hade lite för mycket cash.


I vanliga fall brukar banker älska när folk ger dem pengar, men inte Sparbanken i Åtvidaberg. De har nämligen fått in stora summor pengar från en anonym avsändare. Banken vet inte hur de ska tackla problemet, men vill inte ha pengarna.

– Det här är ju inte bankens pengar och vi vill ju att de ska komma till rätt mottagare i första hand. Men är det ingen som hör av sig och vi inte är säkra på att det går till rätt mottagare, så får vi väl skänka pengarna till välgörande ändamål, säger vd Ronny Mårtensson, till Sveriges Radio Östergötland.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du återlämna hittade pengar?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Byggföretaget får ny vd

Satellitbilder: Tredjedel av Gazas åkrar borta

Över en tredjedel av Gazas jordbruksmark har förstörts i kriget, enligt bilder tagna av FN:s satellitanalysorgan Unosat. Kostnaden för förödelsen i Gaza är hisnande.

Varningen: Betydande korallblekning pågår

Världen upplever nu betydande korallblekning, meddelar den amerikanska vädermyndigheten NOAA. Det är den andra stora korallblekningen på tio år.

Börsen ser ut att öppna nedåt

Det pekar nedåt för Stockholmsbörsen i terminshandeln på IG Markets, i linje med hur det ser ut på ledande Europabörser.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Halmstad

"På Slottsjordsvägen vid Tennishallen inträffar en olycka mellan en kvinnlig cyklist och en manlig bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

"Prata mer om relationer och sex med era barn"

Prata mer om relationer och sex med era barn. Det är uppmaningen från Riksförbundet för sexuell upplysning (RFSU) efter att en ny undersökning visar att bara hälften av alla föräldrar gör det.