Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här hotas den unge mannen till att tigga

- 12/05/2015, 08:36 -
Sorinn Mariann.
1 av 2

Sorinn Mariann.

TV4

Kalla Fakta filmade med dold kamera.
2 av 2

Kalla Fakta filmade med dold kamera.

tv4

Så utnyttjas tiggare i Malmö.

Anmälningarna om människohandel ökar i Sverige. TV4:s Kalla Fakta har träffat Sorin Marian som bor i Malmö. Han säger att han är ständigt övervakad, och att han inte får behålla några pengar själv.


Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare på Internationella åklagarkammaren, anser att man nu måste ta utsatta människors ord på allvar.

– Det handlar mycket om att de här människorna som är utsatta för tiggeri och människohandel är väldigt lågt ner på skalan så att säga, säger Ahlstrand, till TV4.

"Viss typ av organisering"

När Nyheter24 tidigare i år granskade tiggeriet intervjuade vi Martin Valfridsson, regeringens samordnare i tiggerifrågan. Han uteslöt inte en viss organisering eller människohandel.

– Det är klart att det finns en viss typ av organisering. Att man skjutsar varandra och så, det är inget konstigt. Det skulle du och jag också göra. Däremot har jag fått vaga uppgifter om att det finns hårdföra personer som vill ta kontroll över stadsrummet och ta betalt av folk, sa Martin Valfridsson till Nyheter24 då.

LÄS ÄVEN:

Görs det för lite för att hjälpa tiggare?