Den försvunna flickan ska vara hittad

- 14/05/2015, 14:41 -
Polisen har sökt efter flickan som siktats vid E14. Nu ska hon vara hittad av Missing People.
1 av 3

Polisen har sökt efter flickan som siktats vid E14. Nu ska hon vara hittad av Missing People.

tt bild

Flickan sågs utanför Östersund i går.
2 av 3

Flickan sågs utanför Östersund i går.

tt bild

Polisen har sökt med hundar.
3 av 3

Polisen har sökt med hundar.

tt bild

Den ensamma flickan som man letat efter ska vara återfunnen, enligt Missing People.

– Flickan är återfunnen. Hon var aldrig försvunnen utan det byggde på ett missförstånd, säger pressansvarige Kenneth Söderlund vid Missing People till Dagens Nyheter.

Tidigare under torsdagen har Nyheter24 skrivit om en flicka som sågs gå längs motorvägen i Östersund.

– Hon hade bara t-shirt på sig och ett gosedjur i famnen, sa vakthavande befäl Bengt Stadin vid polisen i Jämtland till Aftonbladet.

Flickan ska ha kissat

Nu ska det hela som tur är vara löst. Tydligen ska hon ha åkt bil med sin pappa som stannat bilen då hon ville kissa. Medan hon uträttade sitt behov åkte han för att vända bilen. Då flickan är äldre än vad vittnen har uppgett har ingen i flickans familj regerat på uppståndelsen.

– Men flickan är kortväxt så hon kan uppfattas som yngre än hon vad är, säger Mona Litzell vid länskommunikationscentralen i Östersund till Dagens Nyheter.

Flera timmars sökande över

Sedan flera timmar har man sökt efter flickan. Polisen har kritiserat allmänheten som sett flickan men som inte stannat.

Polisen har fått in flera anmälningar om flickan under dygnet som gått, men det är ingen som har anmält henne som saknad vilket har förbryllat polisen. Det är Brunflo som polisen har sökt efter henne då det är där som hon har setts. Men hur hon ska ha hamnat där var ett mysterium enligt polisen, i och med att det är ett mycket litet område där ett fåtal bor.

– Vi borde ha hittat en adress med en liten flicka som bor där men det har vi inte gjort, sa Mona Litzell.

Under polisens letande har de vänt sig till allmänheten och organisationen Missing People som nu säger sig ha hittat flickan.