Sofia gruppvåldtogs före studenten – spreds på youtube

- 26/05/2015, 16:10 -
Sofia gruppvåldtogs av sin pojkvän och hans vänner.
1 av 3

Sofia gruppvåldtogs av sin pojkvän och hans vänner.

Sen spreds filmen på våldtäkten på Youtube.
2 av 3

Sen spreds filmen på våldtäkten på Youtube.

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Genrebild. Sofia anmälde aldrig våldtäkten.
3 av 3

Genrebild. Sofia anmälde aldrig våldtäkten.

SCANPIX NORWAY

Två år senare fick hon en länk skickad till sig med ett klipp från övergreppet.

Strax före sin student våldtogs Sofia av fem män, varav den ena var hennes pojkvän. Två år senare fick hon ett sms med ett klipp från övergreppet.

– Filmerna var nästan värre än våldtäkten, säger Sofia till Dagens Nyheter.

Våldtagen av pojkvännen

Sofia, som i dag är 26, var 18 år när hon skaffade en ny pojkvän som hennes omgivning varnade henne för. Han var lite farlig och hon tyckte att han var spännande. En dag blev hon våldtagen av pojkvännen som sedan lät sina fyra kompisar att ge sig på henne en efter en.

Sofia kände sig tom och la all skuld på sig själv, hon hade ju blivit varnad för honom av sin omgivning.

Efter våldtäkten ställde hon sig på en gångbro över en bilväg, men hon hoppade aldrig. Sofia bröt kontakten med pojkvännen som fortsatte att dyka upp vid hennes hem, kontaktade henne och hota henne, men polisanmälde aldrig varken gruppvåldtäkten eller hoten. Hon skämdes.

Klipp från övergreppet las upp på YouTube

Efter två års terapi och stöd från vänner fick hon meddelanden från expojkvännen i mobilen. Det var klipp från våldtäkten och en YouTube-länk. Klippet hade dålig kvalité och var suddigt, men Sofia kunde höra sig själv skrika och våldtäktsmännen skratta.

– Jag fick panik. Det var en sådan skam. Filmerna var nästan värre än själva våldtäkten. Jag hade ingen kontroll och skämdes över att det hade spridits på nätet. Om någon jag kände såg klippen var det inte säkert att man skulle förstå att jag blev tvingad till det, säger Sofia till DN.

Bildkälla: TT Bild

Får fortfarande sms

Det tog flera dagar för Sofia att anmäla och få bort videon och känslan av att det aldrig kommer att ta slut följer Sofia. Hon vågar inte folkbokföra sig på någon adress och byter ofta telefonnummer men trots det, hör ex-pojkvännen av sig ibland via sms.

Idag, sju år senare har hon svårt med relationer och människor hon dejtar har svårt att hantera hennes berättelse.

– Jag blir så arg över att jag ska behöva begränsa mitt liv och gömma mig på grund av honom. Jag är psykiskt starkare nu än jag var innan, men jag kommer alltid att vara orolig och nojig för att han ska börja igen, säger Sofia till DN.