Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

SAS börjar med alkoholstopp ombord – här är nya gränsen

- 02/06/2015, 09:01
Kan stoppa service.
1 av 4

Kan stoppa service.

TT

Personalen får nya befogenheter.
2 av 4

Personalen får nya befogenheter.

TT NYHETSBYRÅN

Tre drinkar kan bli max.
3 av 4

Tre drinkar kan bli max.

TT NYHETSBYRÅN

Allt för säkerheten.
4 av 4

Allt för säkerheten.

TT NYHETSBYRÅN

Tre drinkar, sen kan det vara nog.

Flygbolaget SAS har uppenbarligen fått nog av packade passagerare på sina flighter. Så nu inför man lite nya regler – i framtiden ska man inte få beställa mer än tre alkoholhaltiga på resor inom Europa, det skriver Dagens Nyheter. De nya regler ger i alla fall besättningen rätten att ta det beslutet.

– Det har inte funnits några tydliga riktlinjer innan. Förra sommaren hade vi ett antal incidenter där mängden alkohol ställde still problem för de kabinanställda, säger Malin Selander, presschef vid SAS i Sverige, till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Hon kan inte riktigt slå fast hur stora problem man haft.

– Det är svårt att säga, men det är tydligt att under förra sommaren var den obegränsade mängden alkohol ett problem i vissa fall. Då finns det ett behov av tydliga riktlinjer så besättningen kan fatta egna beslut, säger Selander till Dagens Nyheter.

Bild: TT

Att alltför berusade passagerare kan stoppas från att överhuvudtaget gå ombord på planet är sen gammalt, och de nya riktlinjerna är en del av flygbolagets säkerhetstänk.

– Säkerheten går före allt. Det är den absolut viktigaste aspekten i vår produktion, säger Selander till Dagens Nyheter.