1 av 6
2 av 6
3 av 6
4 av 6
5 av 6
6 av 6

21-åriga Insta-kändisen kombinerar stilar med inspiration av hijaben

"Många känner att sjalen är något som tar bort ens skönhet."


21-åriga instagram-fenomenet Imane är på många sätt som vilken mode-bloggare som helst, förutom att hon använder sin hijab som största inspirationskälla.

Allt började för tre somrar sedan när Imane valde att börja bära hijab.

– Jag var inte så värst praktiserande och hade inte riktigt förstått religionen tidigare men den här sommaren för tre år sedan var speciell för mig. Jag kände att wow, jag älskar den här religionen och ville bära hijaben som ett extra stöd i mitt praktiserande, säger Imane till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv.

Ett fenomen inom hijab-communitys

När hon sedan startade sitt FashionwithFaith-konto på Instagram och började lägga upp bilder på hur hon kombinerar den skandinaviska minimalistiska stilen med hijaben, dröjde det inte länge innan hon blev uppmärksammad.

En morgon vaknade hon upp och hade tusentals följare.

– Jag vaknade upp en morgon och hade flera tusentals nya följare. Jag har alltid varit lite rädd för uppmärksamhet så jag började först fundera på om jag skulle radera den, haha.

Idag har hon 79 000 följare på Instagram och en Youtube-kanal där hon inspirerar andra att vara sig själva.

"Många känner att sjalen är något som tar bort ens skönhet"

– Jag får dagligen mejl av tjejer som känner sig inspirerade till att sätta på sig sjalen, det är ju något som är svårt i dagens samhälle. Man vill känna sig vacker och många känner att sjalen är något som tar bort ens skönhet, säger Imane till Nyheter24 och fortsätter:

– Det är fantastiskt att kunna var en förebild och inspirera andra.

Imane betyder tro

– Många tror att jag heter Fashionwithfaith bara för att min stil är tros-inspirerad, men det handlar faktiskt om att Iman betyder tro på arabiska, så egentligen heter jag "Mode med Iman".


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!