Giftas-sugen?
1 av 4
Giftas-sugen? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Då kan du gå på drop in-bröllop.
2 av 4
Då kan du gå på drop in-bröllop. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Och dela dagen med kungligheterna.
3 av 4
Och dela dagen med kungligheterna. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Drop in.
4 av 4
Drop in. - Foto: TT

Här kan du gifta dig under prinsbröllopet

Vill du ha det lika romantiskt som kungligheterna. Här har du chansen.


Ingen kan ha missat att det på lördag den 13 juni är prinsbröllop som står på schemat. Prins Carl Philip och Sofia Hellqvist ringer in klockorna, men de kommer förmodligen inte vara ensamma.

I olika kyrkor runt om i landet erbjuds drop in-bröllop samma dag som prinsbröllopet.

I Nederluleå kyrka i Gammelstad bjuds det på drop in-bröllopsfest med alkoholfritt bubbel och bröllopstårta för de som väljer att gifta sig.

Eva Bergman, informatör i Nederluleås församling, berättar för Nyheter24 att de anordnat drop in-bröllop tidigare, bland annat på alla hjärtans dag i år, och att intresset varit enormt.

– Det blev en sådan succé så vi tänkte göra om det nu när det är prinsbröllop. Många som har levt tillsammans länge och inte gift sig eller tycker att det kostar mycket pengar väljer att vigas under drop-in-sammanhang, säger hon och fortsätter:

– Viktigt att nämna är att det ju inte handlar om något Las Vegas-bröllop eller så.


Bildkälla: TT Bild

Själva vigseln går till på samma sätt som om man skulle ha bokat i förväg. Innan vigseln har brudparet ett vigselsamtal i cirka 20 minuter och bestämmer vilka psalmer och sånger som ska sjungas. Vänner och familj är välkomna och efteråt bjuds det på bröllopstårta och alkoholfritt bubbel.

– Är det så att man inte har ringar med sig så får man låna det av oss när man kommer hit också, säger Eva till Nyheter24.

För de som vill fira sin bröllopsdag i Stockholm där prinsbröllopet äger rum, kan man drop in-vigas för 800 kronor på Skansen. Där finns också fotografer, florister, make-up artister, bröllopspyssel för barnen samt restauranger och champagnebar.


Bildkälla: TT Bild

För att få gifta sig på drop in behöver man ha med sig legitimation samt ett intyg om hindersprövning.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du gifta dig?
Tack för din röst!