1 av 6
- Foto: Polisen / Facebook
Polis vaktar avspärrningar runt två stora byggnader intill det kafé där den 17-åriga Lisa Holm försvann för en knapp vecka sedan.
2 av 6
Polis vaktar avspärrningar runt två stora byggnader intill det kafé där den 17-åriga Lisa Holm försvann för en knapp vecka sedan. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Kroppen hittades i det aktuella sökområdet, i närheten av det café Lisa Holm jobbade på.
3 av 6
Kroppen hittades i det aktuella sökområdet, i närheten av det café Lisa Holm jobbade på. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Lisa försvann i söndags.
4 av 6
Lisa försvann i söndags. - Foto: TT bild
Lisa Holm.
5 av 6
Lisa Holm. - Foto: Polisen
Missing People hade stor del i sökandet.
6 av 6
Missing People hade stor del i sökandet. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT

Polisens vackra text om Lisa Holm lämnar ingen oberörd

"Att beklaga sorgen till Lisas nära och kära känns så ynkligt i sammanhanget. Man önskar man kunde göra något mer"


"LISA. En stor vältränad man vars rygg det står Polis på sitter och skakar och gråter bakom ett uthus. En vitblek tekniker stirrar hålögt ut i tomma intet och en hundförare har borrat in sitt ansikte i hundens päls. Platsen är Kinnekulle och för en stund sedan har beskedet om Lisa kommit."

Så inleds den text som polisen Sara skrivit på Facebooksidan för Polisen Östra Skaraborg. Lisa Holms död har skakat Sverige, och tiotusentals människor har engagerat sig.

Polisen Sara fortsätter med att berätta om hur hon för en tid sedan träffade en person som förlorat sin fru. Då hade livet gått vidare för alla i personens omgivning, utom för just denna, skriver Sara.

"Sverige stannat upp"

"Men i Lisas fall har verkligen hela Sverige stannat upp. Alla har berörts och lamslagits av denna händelse. Denna fruktansvärda handling som ingen av oss kommer att glömma", fortsätter hennes text.

Facebookinlägget har berört många och på bara en timme skapat stort engagemang. I kommentarsfältet uttrycker personer sin sorg, sin frustration och hyllar polisens arbete och starka text.

Fallet Lisa

Lisa Holm hittades avliden i fredags kväll. På lördagsmorgonen bekräftade polisen att kroppen identifierats. Tre personer har anhållits, en kvinna som misstänks för grovt skyddande av brottsling och två män som misstänks för mord.

På lördagen höll polisen presskonferens. Där gick man igenom fallet, hur sökande gått till, samt uppmanade media och andra att visa respekt för anhöriga och familj. En stor utredning pågår för tillfället.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.

Våldtog sovande kvinna – döms till fängelse

1 timme sedan
En man i 20-årsåldern döms till fängelse för att ha våldtagit en sovande kvinna, rapporterar Sydsvenskan.

Malmö: Polisen rapporterar om bråk

1 timme sedan
"Bråk på stadsbuss.", skriver polisen på sin hemsida.

Juryn till Trumps rättegång utsedd

2 timmar sedan
En jury bestående av tolv ordinarie ledamöter och sex ersättare har utsetts i rättegången mot expresident Donald Trump i New York.

Tände eld på sig själv under Trumpmål

2 timmar sedan
En man tände på fredagen eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut.