Blommor.
1 av 6
Lisa Holm. - Foto: TT / Polisen
Blommor på torget.
2 av 6
Blommor på torget. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Ljus och blommor.
3 av 6
Ljus och blommor. - Foto: Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall / TT
Poliser.
4 av 6
Caféet där Lisa Holm jobbade. - Foto: TT bild
Poliser i Blomberg.
5 av 6
Blomberg. - Foto: TT bild
Lisa Holm.
6 av 6
Lisa Holm. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Caféets rörande text efter Lisas död: "Inte längre bara ett café"

"Platsen kommer alltid att vara en plats för att minnas Lisa"


Det var platsen som Lisa Holm sågs på senast. Café på klostret, där hon jobbade, skulle stänga till för kvällen, men Lisa kom inte hem igen.

Under utredningen har caféet stundtals varit stängt, men efter att polisen tagit ner avspärrningarna bestämde man sig för att öppna igen.

– Först och främst är det familjens önskemål. Det pratar vi om varje dag, Lisas mamma och jag. Hon säger: "Lena, det är så viktigt att ni har öppet, att ni är glada, att ni skrattar." Det är så de vill ha det och vet att Lisa vill ha det. Lisa är en väldigt glad och trevlig flicka, alert, ambitiös, och tycker om att vara här eftersom det är fart och fläkt hela tiden, har Lena Svedung som driver Café på klostret tidigare sagt till DN.

Bildkälla: TT Bild

Under onsdagskvällen dök ett meddelande upp på caféets Facebooksida. Ett meddelande som i skrivande över 15 000 personer engagerat sig i.

"Café på klostret är inte längre bara ett café. Det är också en minnesplats för Lisa. Du är lika välkommen hit om du vill komma in och ta en fika eller om du bara vill stå utanför en kort stund, en lång stund eller en hel dag för att sörja, reflektera eller bara vara", lyder texten.

En bild med vad som ser ut att vara hundratals blommor från sörjande, har postats intill. Fallet Lisa Holm har skakat samhället, och caféets dörrar står öppna för de som vill minnas.

"Det blomsterhav med ljus, vackra ord och gåvor som har lämnats vid caféets husvägg kommer inte att ligga kvar för evigt. Däremot kommer den platsen alltid att vara en plats för att minnas Lisa och vi kommer att bära med oss den värme och omtänksamhet som har visats av såväl vänner och bekanta som av andra medmänniskor under de här dagarna", skriver de på sin Facebooksida.

På fredag är det en vecka sedan som Lisas kropp hittades. Tre personer, två män och en kvinna, sitter häktade misstänkta för mord respektive skyddande av brottsling. Polis och åklagare arbetar i nuläget med att analysera bevisen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.

Frontalkrock med plogbil – två till sjukhus

En plogbil och en personbil har krockat på väg 360, väster om Lycksele.

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

1 timme sedan
Palestinska myndigheten (PA)har godkänt en ny regering, meddelar president Mahmoud Abbas. Beskedet kommer efter internationella påtryckningar om förändring av det palestinska styret.

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

1 timme sedan
Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

1 timme sedan
Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.