Åklagaren i Lisa Holm-fallet: Har fem till sex sidors vittnesmål

- 22/06/2015, 20:22 -
De båda misstänkta bröderna överklagat häktningen, men hovätten har ännu inte fattat ett beslut.
1 av 3

De båda misstänkta bröderna överklagat häktningen, men hovätten har ännu inte fattat ett beslut.

tt bild

I morgon ska åklagaren yttra sig på begäran av hovrätten.
2 av 3

I morgon ska åklagaren yttra sig på begäran av hovrätten.

TT bild

Åklagaren är nöjd med utredningen.
3 av 3

Åklagaren är nöjd med utredningen.

Bjorn Larsson Rosvall / Björn Larsson Rosvall/TT

Åklagaren Lars-Göran Wennerholm är nöjd med utredningen.

Nu bryter åklagaren Lars-Göran Wennerholm tystnaden om mordutredningen efter Lisa Holm. I morgon händer det lite grejer, säger han till Expressen.

Han avslöjar även för tidningen att de har vittnesmål på cirka fem till sex sidor baserade på utredningsläget och förhör.

– Det finns åklagare som går på häktningsförhandlingar helt papperslösa och det finns åklagare som har med nästan hela förundersökningen.

Det är två bröder och en kvinna som sitter häktade. På tisdagen kommer häktningstiden för den 34-åriga kvinnan, som är skäligen misstänkt för grovt skyddande av brottsling, att gå ut. För att hon inte ska släppas fri måste Lars-Göran Wennerholm presentera ny bevisning. Dessutom ska han yttra sig om en av bröderna som överklagat sin häktning till Göta hovrätt.

– Det kan även vara så att det kommer in en begäran om att jag ska yttra mig även i det andra fallet men i nuläget vet jag inte om hovrätten tar en i taget eller båda samtidigt, säger han.

TT Bild

Lars-Göran Wennerholm berättar också att man under dagen har fortsatt att knacka dörr i området och att man har hållit förhör med de misstänkta. Han vill dock vara försiktig med vad han går ut med i och med det stora allmänintresset. Och han vill inte kommentera olika spekulationer som förekommit kring utredningen – från till exempel Leif GW Persson. Dessutom är han allt annat än missnöjd med utredningen.

– Ja, jag är nöjd med utredningen. Absolut, säger Lars-Göran Wennerholm till Expressen.