Norrlänningarna får en monstergädda på kroken – får tokspel

Publicerades: 23 Jun 2015, 13:02

Den här gäddan är inte att leka med.


Kusinerna Joel,16, och Jonathan Salomonsson, 15, från Norrland fångade en riktig monstergädda på 14,09 kg och 123 centimeter under midsommarhelgen.


De hade planerat fiskeresan under en lång tid och kände på sig att något stort skulle komma.

– Vi visste att vi skulle få något stort, vi for dit på lördag och då gick det skitdåligt och söndagen vart ännu sämre. Innan vi skulle åka hem för att äta och ta en paus så tänkte vi att vi drog en sista gång, och det var då han tog, säger Joel till Nyheter24.


Och vilken sjö de fångade monstergäddan vill kusinerna hålla hemligt.

– Det säger vi inte. Min pappa fick en på åtta kilo en gång och då kom det hit en massa och fiskade upp allt i sjön, säger Joel till Nyheter24.

/
/
/
Relaterat
Senaste nytt

Sudan sparkar ut FN-sändebud

Rekordrubin såld i New York

En rubin med namnet "Estrela de Fura" såldes på torsdagen hos auktionsfirman Sothebys i New York för 34,8 miljoner dollar, motsvarande drygt 375 miljoner svenska kronor.

Nytt covidvaccin testas – ska klara mutationer

Ett nytt vaccin mot covid-19 – som kan användas mot muterade virus – testas just nu på människor, enligt ett pressmeddelande från Karolinska universitetssjukhuset.

Sverige inte redo för framtida solcellsavfall

1 timme sedan
Mängden gamla solcellspaneler och vindturbinblad väntas mångdubblas i takt med att solenergi- och vindkraftanläggningar växer. Men Sverige är inte redo att hantera den förväntade mängden av uttjänta solcellspaneler och vindturbinblad i framtiden, slår Riksrevisionen fast i ny rapport.

Nytt åtal mot Donald Trump

2 timmar sedan
USA:s expresident Donald Trump säger att han åtalas i samband med en federal utredning om hur han hanterat hemligstämplade dokument efter sin tid i Vita huset. Justitiedepartementet har inte bekräftat åtalet.

Spökgarn ska städas bort från svenska vatten

3 timmar sedan
På tio platser kring Sveriges kuster ska städinsatser genomföras för att samla in de fiskeredskap som förlorats i sjöar och hav, uppger Havs- och vattenmyndigheten (Hav) i ett pressmeddelande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.