Våldtog och mördade Malin. Nu döms mannen igen.
1 av 2
Våldtog och mördade Malin. Nu döms mannen igen. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Ska dömas för våldtäkt och misshandel i turistort på Cypern.
2 av 2
Ska dömas för våldtäkt och misshandel i turistort på Cypern. - Foto: AP / TT

Släpptes tre år efter våldtäkten och mordet på Malin – döms nu för ny våldtäkt

Ska ha våldtagit svensk flicka i turistparadis.


År 2009 våldtogs och mördades 16-åriga Malin. Hon slogs och sparkades medvetslös innan hon dumpades i en bäck där hon dog av drunkning.

Mannen som utfört dådet dömdes till sluten ungdomsvård i tre år. Nu ska han dömas för våldtäkt igen, skriver Borås Tidning.

I ett års tid har mannen, som nu är 22 år, suttit häktad på Cypern, och enligt BT har en domstol i Larnaca, efter förhandlingar som pågått sen i januari, kommit fram till att han är skyldig.

– Uppriktigt sagt hoppas jag att han får en sträng påföljd och helst skulle jag se att han aldrig återvänder till Sverige, säger Tommy Karlsson, pappa till Malin, till BT.

Offret för den senare våldtäkten, som ska ha inträffat i Ayia Napa förra sommaren, är en svensk flicka i övre tonåren. 22-åringen ska ha misshandlat och våldtagit flickan på ett hotell i turistorten.

Svenska UD säger att domen för den inte offentliggjorts ännu, och mannen ska fortsatt sitta häktas tills så sker.

– Påföljden har inte meddelats och det går inte att säga när den tillkännages, förklarar Veronica Nordlund på utrikesdepartementets presstjänst, till BT.

Malins pappa reagerade hårt på nyheten att mannen som tog hans dotters liv återigen begått liknande brott.

– Det kändes som om våra värsta farhågor besannades. Dådet mot Malin var så extremt att vi frågade oss om några års ungdomsvård var tillräckligt för att få en människa att förändras, säger han till BT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!