Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här odlas det knark – mitt i svenska stan

- 25/06/2015, 08:44
1 av 5

2 av 5

Ap

3 av 5

AP

4 av 5

AP

5 av 5

TT NYHETSBYRÅN

Planterar ut plantor i protest.

Linköping har fått ett olagligt tillskott i sin botaniska fauna. Det ska nämligen, enligt uppgifter till Corren, ha planterats cannabisplantor runt om i staden. Något som den drogliberala kampanjen Operation Overgrow ska ligga bakom.

– Naturen ska inte vara olaglig, speciellt inte en medicinalväxt som cannabis, skriver en anonym talesperson för kampanjen i ett mejl till Corren.

Bild: TT

Samma uppgiftslämnare har skrivit till tidningen att det finns plantor utsatta på ett antal ställen runt om i kommunen. Kampanjen menar på att cannabis är ofarligt och naturligt – något som IOGT-NTO föga förvånande inte alls håller med om.

– Bara för att någonting är naturligt så behöver det inte vara ofarligt. Cannabis är narkotikaklassat av en orsak, säger Linda Engström, kommunikations- och påverkanschef på IOGT-NTO, till Corren.

Bild: TT

Det är inte något nytt för Linköping, redan 2007 planterade Operation Overgrow ut plantor i staden. Plantor som polisen då ryckte upp. Men när Corren nu ringer upp vakthavande befäl Björn Goding var det ingen han kände till.

– Men kan kan ju inte hålla på och plantera ut narkotika bara sådär, säger han till tidningen.

Bild: TT