1 av 5
2 av 5
- Foto: Ap
3 av 5
- Foto: AP
4 av 5
- Foto: AP
5 av 5
- Foto: TT NYHETSBYRÅN

Här odlas det knark – mitt i svenska stan

Planterar ut plantor i protest.


Linköping har fått ett olagligt tillskott i sin botaniska fauna. Det ska nämligen, enligt uppgifter till Corren, ha planterats cannabisplantor runt om i staden. Något som den drogliberala kampanjen Operation Overgrow ska ligga bakom.

– Naturen ska inte vara olaglig, speciellt inte en medicinalväxt som cannabis, skriver en anonym talesperson för kampanjen i ett mejl till Corren.

Bild: TT

Samma uppgiftslämnare har skrivit till tidningen att det finns plantor utsatta på ett antal ställen runt om i kommunen. Kampanjen menar på att cannabis är ofarligt och naturligt – något som IOGT-NTO föga förvånande inte alls håller med om.

– Bara för att någonting är naturligt så behöver det inte vara ofarligt. Cannabis är narkotikaklassat av en orsak, säger Linda Engström, kommunikations- och påverkanschef på IOGT-NTO, till Corren.

Bild: TT

Det är inte något nytt för Linköping, redan 2007 planterade Operation Overgrow ut plantor i staden. Plantor som polisen då ryckte upp. Men när Corren nu ringer upp vakthavande befäl Björn Goding var det ingen han kände till.

– Men kan kan ju inte hålla på och plantera ut narkotika bara sådär, säger han till tidningen.

Bild: TT

Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
/
/