1 av 4
- Foto: Lisa Aggeborn
2 av 4
- Foto: Lisa Aggeborn
Fruktnektar Boys.
3 av 4
Fruktnektar Boys. - Foto: Lisa Aggeborn
Fruktnektar Girls.
4 av 4
Fruktnektar Girls. - Foto: Lisa Aggeborn

Kritik mot Ica – säljer "tjej- och killdryck"

Samma dricka säljs som en pojkprodukt respektive tjejprodukt.


När Emelie Aronsson Grentzelius var på Ica Maxi i Södertälje såg hon en skyltning som fick henne att reagera – Ica kategoriserar in samma dricka som "tjejdricka" respektive "killdricka".

– Anledningen till att jag reagerade på skyltningen var att jag jag blev så förvånad över att man faktiskt fortfarande stämplar varor som pojk- eller flickprodukter här i Sverige. Jag har bott utomlands under en tid fram tills nu och trodde att sådana uppenbara fel inte gjordes här längre, säger hon till Nyheter24.

Emelie lade upp bilden på sin instagram för och taggade Ica i hopp om att de skulle ändra skyltningen.

Bildkälla: Lisa Aggeborn

När Nyheter24 ringer till Ica säger Anna Hedström, som är pressansvarig, att det är leverantören av dryckerna som utformat skyltarna. Ica själva bara printar ut dem. Och enligt henne har de varit kontakt med leverantören för att ändra skyltarna för drycken.

– Det är olyckligt att det blivit så.

Hon vet inte när man begärde att ändra skyltarna eller när det kommer ske. Och hon har själv inte hört om några diskussioner kring dem.

Har Ica inget ansvar alls över skyltningen?

– Det är klart det finns ett ansvar över att saker inte märks på det viset. Men nu har vi gått tillbaka och ska ändra så att det inte ska stå så.

/
Ica
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Huawei dubblerade sin vinst

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

1 timme sedan
Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.