Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Inför söndagsöppet på Systembolaget"

Borde det vara öppet längre?
1 av 3

Borde det vara öppet längre?

TT/FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Och kanske även på söndagar?
2 av 3

Och kanske även på söndagar?

TT NYHETSBYRÅN

Det tycker i alla fall Carl B Hamilton.
3 av 3

Det tycker i alla fall Carl B Hamilton.

BERTIL ERICSON

Nyheter | 22/07/2015 07:50

Styrelseledamoten tycker även att Systembolaget ska ha öppet på kvällarna.

Det har alltid funnits de som tyckt att Systembolaget varit lite snåla med öppettiderna – och nu ansluter sig en i Systembolagets egna styrelse till den gruppen. Det är Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot för Folkpartiet, som själv skrev om det på Dagens Nyheters debattsida under gårdagen.

Bild: TT

Han skriver att det "ska ska vara bekvämt" för kunderna, annars riskerar hela tanken med ett monopol att urholkas. Hamiltons förslag är att bolaget får "införa söndagsöppet mellan klockan 11 och 15, samt att Systembolaget vardagar ska kunna vara öppet till klockan 21". Något som han skulle vilja se testas under en treårsperiod.

Bild: TT

Det hela är dock ingenting som diskuteras i den styrelse där Hamilton själv sitter.

– Det här är ju ett utspel från Carl B Hamilton mer som politiskt aktiv än som styrelseledamot. Det är inget som diskuterats i Systembolagets styrelse och inget som vi driver i vår ledning, säger pressekreterare Therese Elmgren till Aftonbladet.