Borde det vara öppet längre?
1 av 3
Borde det vara öppet längre? - Foto: TT/FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Och kanske även på söndagar?
2 av 3
Och kanske även på söndagar? - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det tycker i alla fall Carl B Hamilton.
3 av 3
Det tycker i alla fall Carl B Hamilton. - Foto: BERTIL ERICSON

"Inför söndagsöppet på Systembolaget"

Styrelseledamoten tycker även att Systembolaget ska ha öppet på kvällarna.


Det har alltid funnits de som tyckt att Systembolaget varit lite snåla med öppettiderna – och nu ansluter sig en i Systembolagets egna styrelse till den gruppen. Det är Carl B Hamilton, före detta riksdagsledamot för Folkpartiet, som själv skrev om det på Dagens Nyheters debattsida under gårdagen.

Bild: TT

Han skriver att det "ska ska vara bekvämt" för kunderna, annars riskerar hela tanken med ett monopol att urholkas. Hamiltons förslag är att bolaget får "införa söndagsöppet mellan klockan 11 och 15, samt att Systembolaget vardagar ska kunna vara öppet till klockan 21". Något som han skulle vilja se testas under en treårsperiod.

Bild: TT

Det hela är dock ingenting som diskuteras i den styrelse där Hamilton själv sitter.

– Det här är ju ett utspel från Carl B Hamilton mer som politiskt aktiv än som styrelseledamot. Det är inget som diskuterats i Systembolagets styrelse och inget som vi driver i vår ledning, säger pressekreterare Therese Elmgren till Aftonbladet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.