Han skulle få fortkörningsböter – räddades av en banan

- 31/07/2015, 15:40
1 av 3

polisen

2 av 3

polisen

3 av 3

polisen

När boten skickades ut hade han den perfekta ursäkten.

I september förra året körde en bil genom Västerås – en smula för fort. Men en fartkamera fångare fartsyndaren, och en bot på 1 500 kronor skrevs ut till bildens ägare.

Men nu har boten dragits in. Varför? Jo, mannen på bilden från fartkameran äter nämligen en banan. Något som den bötfällde mannen inte gör.

"Jag har inte ätit banan på över två år på grund av LCHF-diet", skriver mannen i sitt ställningstagande enligt förundersökningen, rapporterar Expessen.

Bildkälla:Polisen

Tingsrätten fick då kalla fötter och började jämföra mannens körkort med mannen på kamerabilderna, och kommit fram till att den bananmumsande mannen på bilden var en person som provkörde bilen som skulle säljas.

– Tingsrätten finner ingen anledning att ifrågasätta den aktuella mätningens riktighet och anser utifrån utredningen att det är styrkt att personen som framförde fordonet, det vill säga personen på fotografiet med vad som synes vara en banan i munnen, begått den gärning som anges i gärningsmannabeskrivningen, skriver Västmanlands tingsrätt i domen, enligt Expressen.