Orm. OBS. Genrebild.
1 av 2
Orm. OBS. Genrebild. - Foto: Ap / TT
Nu har den rymt igen. Obs: Genrebil.
2 av 2
Nu har den rymt igen. Obs: Genrebil. - Foto: AP / TT

Två meter lång pytonorm på rymmen i Malmö – igen

Den hittades och återlämnades. Nu har ormen rymt igen.


MALMÖ. Kommer ni ihåg den där pytonormen som varit på rymmen men hittades under lördagen? Nu har den rymt igen.

Natten mot måndagen försvann den från en parkerad bil i Malmö, skriver Sydsvenskan.

– Tro det eller ej, men så är det. Någon gång mellan halv ett och ett har den rymt från ägarens bil. Rutan var väl nedvevad, säger Hans Nilsson, vakthavande befäl på Skånepolisen till tidningen, och fortsätter:

– Vi har haft en patrull på plats och letat utan reptilexperten på plats, men nu är det ju kallt på nätterna och troligen har den gömt sig under en buske. Den kommer nog fram under förmiddagen.

Ormen bedöms som ofarlig och har nog inte hunnit bli hungrig sedan den matades sist, menar Nilsson. Under måndagen ska polisens jurister kika närmare på ärendet.

– När det gäller hundar kan ju ägaren få ett föreläggande om att ha munkorg, men jag vet faktiskt inte riktigt vad man gör för att hålla en orm i skinnet.

Orm
/
/
Senaste nytt

Eslövspappan: "Uppenbarligen var hon törstig"

"Sverigebilden" med i ny handelsstrategi

Regeringen presenterar en ny strategi för Sveriges utrikeshandel.

NY Times: Larm om Hamasattack avfärdades

Israel hade detaljkännedom om Hamas angreppsplaner redan för ett år sedan, men dömde ut den terrorstämplade islamiströrelsens förmåga, rapporterar The New York Times. Hade uppgifterna tagits på allvar hade 7 oktober-massakrerna kanske kunnat förhindras, säger källor till tidningen.

Stor kris på Viaplay: Så påverkar det dig som tittare

Ett bolag i kris, med brist på pengar, uppskjutna rapporter och stora utförsäljningar av rättigheter. Vad innebär egentligen Viaplays kris för kunderna? Lite vet vi men mycket är fortfarande oklart.

Polisen i Skellefteå rapporterar om brand

"Brand i personbil vid E4 Boviken, Skellefteå.", skriver polisen på sin hemsida.

Mindre tryck i bilhallarna

1 timme sedan
Antalet nyregistrerade bilar i november minskade med 2,7 procent jämfört med samma period 2022, utifrån ny statistik från Mobility Sweden. Hittills i år är uppgången 2,9 procent. Andelen laddbara bilar låg på 61,5 procent.