Onsdag 28 Jul
Stockholm

Vädervarningen: Störtregn över stora delar av landet

Åskoväder i Skåne förra året.
1 av 4
Åskoväder i Skåne förra året. Foto: TT
Nu väntas rejält med regn i stora delar av landet.
2 av 4
Nu väntas rejält med regn i stora delar av landet. Foto: TT/AP
Något som får SMHI att gå ut med varningar.
3 av 4
Något som får SMHI att gå ut med varningar. Foto: NTB scanpix
Paraply kan alltså vara en bra idé.
4 av 4
Paraply kan alltså vara en bra idé. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nu är det höst!

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det verkar i alla fall som det. I alla fall om man tycker att regn och blåst symboliserar hösten. Och det gör det ju. Det är Aftonbladet som berättar om att det under natten regnat och åskat rejält i södra Götaland och på Gotland.

– Nu har det börjat släppa i de sydligaste delarna och det ihållande regnet kommer i dag att ligga från Vänern, Vättern och upp över Svealand. Där stannar det upp, säger Emil Björck, meteorolog på SMHI till tidningen.

Bild: TT

Det har också utfärdats klass 1-varningar, med risk för så mycket som 30-50 millimeter regn, i Bohuslän, Göteborg, Västra Götaland och inre Dalsland samt för Vänern, Skagerack och mellersta och norra Östersjön skriver Aftonbladet.

– Det finns risk för stora vattensamlingar och översvämningar i källare och dagvattenledningar, säger Björck till tidningen.

Bild: TT

Någon sådan varning för Svealand är inte utfärdad men det betyder inte att det blir så himla mycket bättre där heller.

– I Värmland kan det komma uppemot 20 millimeter regn, medan det i Uppland blir mellan 5 och 10 millimeter. Temperaturen blir 13-18 grader, säger Björck till Aftonbladet.

Bild: TT

Bor du söderut så blir det inte så mycket roligare framöver heller. Lågtrycket kommer att ligga kvar i flera dagar innan det skingras, men trots det kan vi räkna med nya skurar till helgen. Dock inte lika kraftiga som nu.

Gladare bör man däremot vara om man bor i Norrland. Aftonbladet skriver nämligen att det kommer att bli "riktigt fint väder" där under veckan.

Kul för Norrland!

Önskar du att du bor i Norrland nu?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela