Mordutredningen.
1 av 2
Leif GW har uttalat sig om det kan ha funnits sexuella motiv till att Lisa Holm mördades. - Foto: tt bild/montage
Lisa Holm-fallet.
2 av 2
Leif GW Persson. - Foto: tt bild

GW ilsken efter Efterlysts Lisa Holm-inslag: "Säger saker som inte stämmer"

Leif GW Persson talar ut om mordet på Lisa Holm: "Hade det varit så enkelt så hade det varit uppklarat för en månad sedan"


Tidigare har kriminologen Leif GW Persson uttalat sig i mordet på 17-åriga Lisa Holm, och spekulerat i om det kan ha funnits sexuella motiv till att hon mördades.

– Hon skulle rövats bort och mördats... vad är motivet då? Det finns ju inget som indikerar ett rånmotiv, så det är väl ett sexuellt motiv då. Då är det två stycken inblandade som är dubbelt så gamla som offret, som dessutom är ostraffade både i Litauen och här i Sverige. Det är inget vanligt ska du veta, sa Leif GW Persson till Nyheter24 några dagar efter att Lisa Holm hittats död.

Men nu verkar det som att professorn har ändrat uppfattning. Efter att det spekulerats om sexuellt motiv i TV8:s "Nya Efterlyst", där programledaren Katarina Wennstam diskuterade sexuellt motiv med komikern Hasse Brontén och tidigare kriminalpolis Tage Åström, rasar GW.

– De säger saker som inte stämmer. De far med uppgifter som jag är mycket tveksam till i sak. Jag säger inte att de ljuger medvetet. Men de spekulerar om saker har avgörande skillnader. Det är en väldig skillnad mellan att hitta dna-spår avsatt i blod på ett offers kropp och att hitta det på hennes tillhörigheter, säger Leif GW Persson till GT.

Leif GW menar att det sättet utredningen sett ut pekar på att det handlar om andra motiv.

– Ingen polis eller poliskälla har sagt det. Hade det varit så enkelt så hade det varit uppklarat för en månad sedan. De här har ingen susning om vad de pratar om, säger Leif GW Persson till GT.

35-åringen, som är misstänkt för mordet på Lisa Holm, omhäktades i förra veckan, och senast 23 september måste åtal ha väckts.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.