30 000 är anmälda till manifestationen.
1 av 3
30 000 är anmälda till manifestationen. - Foto: TT
60 miljoner människor är på flykt.
2 av 3
60 miljoner människor är på flykt. - Foto: AP/TT Bild
Hälften av flyktingarna är barn.
3 av 3
Hälften av flyktingarna är barn. - Foto: Ap/TT Bild

Tusentals vill stå upp för medmänsklighet i Europa

Hela 30 000 har anmält sig till eventet "Refugees welcome".


Under söndagen väntas tiotusentals personer komma till Medborgarplatsen i Stockholm för att sluta upp i en Manifestation för ett humanare Europa.

Nästan 30 000 är anmälda till eventet "Refugees welcome". Grön Ungdom i Stockholm är initiativtagare och står som arrangörer tillsammans med de andra ungdomsförbunden, förutom Sverigedemokratisk ungdom. De hoppas att många dyker upp för att visa sitt stöd.

– Det vi vill ska hända är att det blir en bred uppslutning och många som visar att de vill stå upp för Europa, säger Eskil Engström, språkrör för Grön ungdom i Stockholmsregionen, till Nyheter24 och fortsätter:

– Även om inte alla kommer tycker jag engagemanget har varit helt fantastisk.

Statsministern Stefan Löfven kommer att tala, så även Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Birgitta Ohlsson och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Så många politiker ville tala under manifestationen att arrangörerna tvingats säga nej till flera, bland annat till Miljöpartiets eget språkrör Gustav Fridolin.

Trots att många är anmälda väntar sig polisen en lugn tillställning.

– Vi har bedömt att det inte ska vara några ordningsproblem. Vi har en stab för det men förväntas inte vara några problem, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du delta i manifestationen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.