Måndag 10 Maj
Stockholm

Tusentals vill stå upp för medmänsklighet i Europa

30 000 är anmälda till manifestationen.
1 av 3
30 000 är anmälda till manifestationen. Foto: TT
60 miljoner människor är på flykt.
2 av 3
60 miljoner människor är på flykt. Foto: AP/TT Bild
Hälften av flyktingarna är barn.
3 av 3
Hälften av flyktingarna är barn. Foto: Ap/TT Bild

Hela 30 000 har anmält sig till eventet "Refugees welcome".

Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Under söndagen väntas tiotusentals personer komma till Medborgarplatsen i Stockholm för att sluta upp i en Manifestation för ett humanare Europa.

Nästan 30 000 är anmälda till eventet "Refugees welcome". Grön Ungdom i Stockholm är initiativtagare och står som arrangörer tillsammans med de andra ungdomsförbunden, förutom Sverigedemokratisk ungdom. De hoppas att många dyker upp för att visa sitt stöd.

– Det vi vill ska hända är att det blir en bred uppslutning och många som visar att de vill stå upp för Europa, säger Eskil Engström, språkrör för Grön ungdom i Stockholmsregionen, till Nyheter24 och fortsätter:

– Även om inte alla kommer tycker jag engagemanget har varit helt fantastisk.

Statsministern Stefan Löfven kommer att tala, så även Folkpartiets utrikespolitiska talesperson Birgitta Ohlsson och demokratiminister Alice Bah Kuhnke. Så många politiker ville tala under manifestationen att arrangörerna tvingats säga nej till flera, bland annat till Miljöpartiets eget språkrör Gustav Fridolin.

Trots att många är anmälda väntar sig polisen en lugn tillställning.

– Vi har bedömt att det inte ska vara några ordningsproblem. Vi har en stab för det men förväntas inte vara några problem, säger Sven-Erik Olsson på polisens länskommunikationscentral.

Ska du delta i manifestationen?
Tack för din röst!
Kommentera (7)
Kopiera länk
Dela