Lördag 23 Okt
Stockholm

​Leif GW Persson: "Därför krökar jag"

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Nu berättar han om alkoholen och hälsoproblemen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Han är känd som en av Sveriges mest trovärdiga experter inom kriminologi, och han får ofta uttala sig i media om uppmärksammande brottsfall. Men Leif GW Persson, 70, är också känd för något mindre smickrande – sina destruktiva alkoholvanor. Nu berättar han att det är jobbet som får honom att ta till flaskan.

– Jag blir tokig av att jobba. Det är därför jag krökar. Jag dricker för att få tyst i huvudet. Det är någon slags självmedicinering, säger GW i en intervju med Resumé.

Leif GW Persson dricker i perioder. Från nyårsafton till mitten av sommaren dricker han inte en droppe, men under årets andra halva blir det mer.

– Vid nyårsafton går jag från två flaskor vin om dagen till total avhållsamhet. Det innebär att du är ganska skakig i några dagar, men sedan är det bra. I maj är jag så neurotiserad att det trotsar all beskrivning. I juni korkar jag upp igen, säger GW till Resumé.

Bild:TT

Men det hårda livet har varit tufft mot kriminologens hälsa, och nu börjar kroppen på allvar säga ifrån.

– Det är dåligt. Jag har förstört mitt hjärta. Jag skulle behöva byta det, men det har jag ingen tanke på. Vissa nätter är hemska. Jag har en säng som man kan resa för ibland kan jag inte andas när jag ligger ner. Då sitter jag där och sover, säger Leif GW Persson till Resumé.

Kommentera
Kopiera länk
Dela