En av Sveriges tuffaste treåringar!
1 av 6
En av Sveriges tuffaste treåringar! - Foto: Karin Grolander/Jonsters Charity
Karin Grolander och Astrid.
2 av 6
Karin Grolander och Astrid. - Foto: Fotograf Johanna Andersson Ängelholm.
Astrid fick bland annat protonstrålning i Uppsala: –  Det var fantastiska narkosläkare hela tiden, vi var väldigt väl bemötta, säger Karin.
3 av 6
Astrid fick bland annat protonstrålning i Uppsala: – Det var fantastiska narkosläkare hela tiden, vi var väldigt väl bemötta, säger Karin. - Foto: Fotograf Johanna Andersson Ängelholm.
Här är Astrid i väntan på remiss för att kolla sina ögon i Helsingborg.
4 av 6
Här är Astrid i väntan på remiss för att kolla sina ögon i Helsingborg.
Ponnyn Robin har betytt mycket under detta år!
5 av 6
Ponnyn Robin har betytt mycket under detta år! - Foto: Karin Grolander
Jone Sølvik grundade stiftelsen Jonsters Charity för att han själv kommer från en svår bakgrund och vet hur viktigt det är att få hjälp. Han säger att det är Sveriges mest givmilda stiftelse där 99 procent av intäkterna går till barn.
6 av 6
Jone Sølvik grundade stiftelsen Jonsters Charity för att han själv kommer från en svår bakgrund och vet hur viktigt det är att få hjälp. Han säger att det är Sveriges mest givmilda stiftelse där 99 procent av intäkterna går till barn. - Foto: Jone Sølvik

Här är 3-åriga Astrid som har charmat tusentals svenskar

Astrid förtjänar att hyllas!


Jonsters Charity

Här är stiftelsens Facebooksida där du kan nominera ett barn som behöver en drömdag.

Treåriga Astrid gör succé. En bild på henne på stiftelsen Jonsters Charitys Facebooksida har gillats över 12 000 gånger och flera hyllar henne i kommentarsfältet.

Och när man hör hennes historia så tycker man att hon förtjänar all uppmärksamhet i världen – för cirka ett år sedan fick Astrid och familjen veta att hon hade den ovanliga cancerformen rabdomyosarkom.

– Det var i mitten av augusti som en förskolelärare reagerade på att hennes ögonlock hängde lite, säger Astrids mamma Karin Grolander till Nyheter24.

När man väl upptäckte att Astrid hade en cancertumör bakom ögat följde en mängd sjukhusbesök som bland annat innebar röntgenundersökningar, benmärgsprover och strål- och cellgiftsbehandlingar. Det har minst sagt varit en väldigt tuff tid för Astrid och hennes familj, något som även Expressen har skrivit om. Men nu är hon cancerfri.

– De gjorde skiktröntgen på henne i juli och det såg bra ut. Det är helt fantastiskt.

Karin menar dock att det är svårt att inte känna oro – att det hela inte är över.

– Man hoppas på det bästa. Tankarna finns ju där hela tiden och kommer nog alltid att finnas med.

Bildkälla: Fotograf Johanna Andersson Ängelholm

I och med ett år fyllt av sjukhusbesök har Astrid och familjen missat rätt mycket. Därför är det extra välkomet att de är en av familjerna som får vara med när stiftelsen Jonsters Charity arrangerar en "drömdag".

– Sedan några år tillbaka har vi drömdagar för sjuka barn, där föräldrar har möjlighet att nominera sina sjuka barn till att få en upplevelse, säger Jone Sølvik Grundare av Jonsters Charity till Nyheter24.

Han lägger all sin fritid på stiftelsen där de ser till att göra vardagen lite enklare för barn och ungdomar i Skåne som har det svårt. Efter att bilden på Astrid har de fått in ännu fler ansökningar än vanligt.

– Behovet av drömdagar är jättestort.

Astrid och hennes familj ska bland annat få en natt på ett hotell i Helsingborg och få träffa Hasse Andersson samt se hans uppträdande.

– Man kan aldrig ta igen tiden man missat, därför känns det så roligt att göra sådan här grej, säger Karin.

Hon tycker att det är otroligt att bilden på Astrid har fått en så stor respons, en bild som visar både glädje och motgångar på en gång. Men hon vet inte om Astrid har förstått uppmärksamheten.

– Det är roligt att det finns så många eldsjälar som lägger så mycket arbete på alla dessa barn som behöver ha lite extra uppmuntran.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan

Tesla levde inte upp till förväntningarna

1 timme sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

1 timme sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

1 timme sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

2 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Polisen i Malmö rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Brand i flerfamiljshus", skriver polisen på sin hemsida.