1 av 2
- Foto: privat
2 av 2
- Foto: privat

Hon tröttnade på fatshaming – svarar hatarna med dansvideo

"För ett år sedan hade jag aldrig vågat göra en sådan här video".


När bloggaren Katrin Zytomierska medverkade i TV4 där hon debatterade kroppsideal och moraliserade över människor som inte är smala skapade det stor debatt. Bloggaren Lady Dahmer riktade hård kritik mot Zytomierska, och Zytomierska svarade då att Lady Dahmer företrädde en rörelse av "tjocka tjejer som har startat den här rörelsen där de uppmuntrar folk att frossa".

En som reagerade på diskussionen om hur man ser på andras kroppar var Annika Ström, 32, från Göteborg.

– Jag tycker att det är skamligt. Dels av TV4 som tar med en sådan person med så extrema åsikter, och av Katrin. Hon når ut till många unga människor som hon får att må dåligt på samma sätt som jag själv gjort, säger Annika till Nyheter24.

Annika bestämde sig då för att dansa lite till tonerna av Lily Allens låt "Fuck you", spela in och tillägna Katrin Zytomierska. Annika har tidigare lagt upp liknande videos på sin Instagram, men nu kände hon att det var dags att ta steget ut på fejjan med dansprotesten.

Annika har under hela sitt liv varit osäker på sin kropp, men efter den depression i vintras kände hon att hon måste tycka om sig själv för att må bra.

– För ett år sedan hade jag aldrig vågat göra en sådan här video även fastän jag var mycket mindre då. Nu tycker jag om min kropp på ett sätt jag aldrig trodde var möjligt, säger Annika till Nyheter24.

Nu hoppas hon att videon kommer få andra att känna sig mer bekväma med sina kroppar utan att behöva skämmas över hur de ser ut.

– Jag hoppas att människor kan se att det är okej att ha lite fett på kroppen och att det inte är det som avgör om en är en bra person eller en lycklig person. Fethatet i samhället måste få ett stopp. En persons fettmängd och vikt definierar inte personen, säger Annika Ström.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Finns det för mycket vikhets i samhället?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Lavinfara under långfredagen

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

2 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

3 timmar sedan
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.