Om hunden har något gult på kopplet eller selen ska du inte klappa.
1 av 2
Om hunden har något gult på kopplet eller selen ska du inte klappa. - Foto: tt bild
Men självklart ska du alltid fråga innan du klappar en hund du inte känner.
2 av 2
Men självklart ska du alltid fråga innan du klappar en hund du inte känner. - Foto: tt bild

Här är viktiga tecknet som alla hundälskare måste känna till

Vet du vad det betyder när en hund har ett gult band på sitt koppel?


Nästan alla gillar ju hundar, och ibland kanske man vill gå fram och klappa eller hälsa på en gullig hund. Men alla hundar vill inte bli klappade av främlingar. Det kan göra vissa hundar rädda eller ängsliga, eller i värsta fall aggressiva.

Och nu vill Djurens Rätt uppmärksamma detta, genom att sprida information om "gula bandet".

Så här funkar det: Om du ser en hund som har ett gult band på kopplet eller på selen så betyder det att hunden av någon anledning inte vill bli hälsad på. Det kan vara extra viktigt att tänka på när du har barn med dig.

"Hunden kanske nyligen är adopterad, är rädd, skadad, tränas eller helt enkelt inte gillar att hälsa på andra. Då finns en liten kod i form av en gul rosett, scarf eller ett band på kopplet/selen som går att använda för att signalera detta! Så ser du en hund med gult band, gå inte fram utan ge hunden lite utrymme", skriver Djurens Rätt på sin Facebook-sida.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kände du till detta?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

1 timme sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.