Sjuksköterskan fick nog – anmälde landstinget till Lyxfällan

- 07/10/2015, 08:56 -
Genrebild
1 av 3

Genrebild

tt

Genrebild
2 av 3

Genrebild

tt

Genrebild
3 av 3

Genrebild

tt

Sjuksköterskan har anmält sin arbetsplats till att få hjälp med ekonomin i TV 3:s program Lyxfällan.

24-åriga Linnea Nilsson jobbar som sjuksköterska i Karlstad, och nu har hon anmält Landstinget i Värmland till TV 3:s program "Lyxfällan" där människor med trasslig ekonomi kan få hjälp.

I ett Facebookinlägg som fått stor spridning berättade Linnea om att hon anmält Landstinget till programmet. I ansökan har hon skrivit att hälso- och sjukvårdschefen Tobias Kjellberg och landstingsstyrelsens ordförande Fredrik Larsson, skulle behöva en hjälpande hand med att få ordning på landstingets ekonomi.

– Att budgeten krackelerar rejält är ju ingen hemlighet, så skulle Landstinget i Värmland komma med i Lyxfällan så vore det bra för alla inblandade parter, säger Linnea till Nya Wermlands-Tidningen.


TT

Linnea berättar också att hon fått positiv feedback från kollegorna efter inlägget på Facebook.

– Jag ska erkänna att jag inte är ruggigt insatt i landstingets budget eller hur nedskärningarna kommer påverka mig, mina kollegor och vårt landsting. Men jag har svårt att se den vinnande kombinationen då man vid sjuksköterskebrist väljer att vidta åtgärder som anställningsstopp för att sedan även dra in på cirka 400 tjänster, säger Linnea till NWT och fortsätter:

– Varje dag har vi patienter på akuten som ligger i korridorerna i timmar. Beslut om placering är klart för länge sedan men på grund av att avdelningarna redan är överbelagda finns ingenstans att göra av dem. Även här har jag svårt att se en vinnande kombination eftersom man tydligen vill stänga ner fler vårdplatser.