Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Yes! Stora chanser att se norrsken i kväll

- 08/10/2015, 18:03
Ljuset kan komma i många färgkombinationer.
1 av 4

Ljuset kan komma i många färgkombinationer.

AP/TT

Ända nere i Skåne har norrsken beskådats i veckan.
2 av 4

Ända nere i Skåne har norrsken beskådats i veckan.

Brenda Ahearn/TT

Fint!
3 av 4

Fint!

AP/TT

Magiskt, eller hur?
4 av 4

Magiskt, eller hur?

AP/TT

Det kan vara värt att rikta ögonen mot natthimlen framöver. Just nu är det stor chans att se norrsken på flera håll i landet.

Under onsdagskvällen fylldes alla Sveriges Instagram-flöden med norrsken. Men den som missade magin får fler möjligheter. Natten mot lördag finns stora chanser att se ljusfenomenet i Göteborgstrakten, skriver Göteborgs-Posten.

Men det är inte bara Västsverige som kan glädja sig åt den färgglada natthimlen. Enligt sajten Aurora Forecast är finns det stora chanser över hela landet.

Bildkälla: TT

Ljusskenet är mest förknippat med nordliga breddgrader och vintertemperaturer. Men faktum är att det förekommer oftare än så, det är bara svårare att se det.

– Under det ljusare sommarhalvåret är det förstås svårare att se skenet, i synnerhet här uppe i norr. I snitt är det norrsken en gång i månaden i Stockholmstrakten och något mer sällan i Göteborgsområdet, säger himlafenomensexperten Urban Brändström till Göteborgs-Posten.

Bildkälla: TT

Ska du spana efter norrsken?