Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

McDonalds gör lyxburgare med känd stjärnkock

- 22/10/2015, 18:26
Gourmetkocken och restaurangägaren Johan Jureskog Tillsammans med McDonalds VD Olli Kilpi.
1 av 2

Gourmetkocken och restaurangägaren Johan Jureskog Tillsammans med McDonalds VD Olli Kilpi.

News Cision /McDonalds Sverige

McDonalds kycklingburgare.
2 av 2

McDonalds kycklingburgare.

Ap

Krögaren Johan Jureskog ska samarbeta med snabbmatskedjan, och utveckla smakupplevelsen för alla som älskar hamburgare.

I år lanserade McDonald's sin gourmetburgare för första gången på menyn, och receptet var lyckat.

Därför ska nu kedjan samarbeta med krögaren Johan Jureskog, känd för att driva de välomtalade resturangerna AG och Rolfs kök i Stockholm. Han ska utveckla en lyxig burgare åt donken.

– Jag delar McDonald’s passion för hamburgare och är själv ett stort fan. Tidigare har jag suttit i juryn för McDonald’s hamburgertävling, men det ska bli roligt att från och med nu långsiktigt få bidra med min erfarenhet kring gourmetburgare. Jag ser fram emot att engagera och inspirera restaurangkedjans medarbetare kring råvaror och matlagning, säger Johan Jureskog i ett pressmeddelande.

Bildkälla AP

Samarbetet innebär att Jureskog, tillsammans med McDonalds, ska ta fram nya smakkombinationer för att utveckla menyn och sprida kunskap om bra matlagning. Konceptet ska därefter erbjudas på samtliga av landets 200 restauranger. Lyxburgaren ska alltså finnas som alternativ för vem som helst.

– Vi är glada över att ingå samarbete med Johan Jureskog. Han har, liksom vi, en genuin kärlek till hamburgare, säger Olli Kilpi, VD hos McDonald’s Sverige, i pressmeddelandet.